Servery Fujitsu: Jak jednoduché to může být?

105

Konfigurace serverů a datacenter je nedílnou součástí moderního IT. S příchodem nové strategie, kterou Fujitsu v minulých měsících ohlásilo, se bude od dubna 2024 primárně zaměřovat právě na technologie pro datacentra.

Abychom vám přinesli co nejpodrobnější informace, oslovili jsme našeho produktového manažera Milana, který o značku v eD pečuje.


Jaké portfolio datacenter Fujitsu nabízí?

Fujitsu je renomovaný výrobce nabízející širokou škálu serverů a IT infrastruktury. Bavíme se o serverech pro malé podniky až po velká datová centra, rackové servery, cloudové služby a další specializované varianty.

Můžeš nám doporučit univerzální server na všechno?

U výběru serverů je důležité vyhodnotit konkrétní potřeby zákazníka. Univerzální řešení může fungovat pro malé firmy, ale stále je důležité zvážit individuální potřeby. Můžeme se bavit o faktorech jako výpočetní výkon, paměť, kapacita úložiště, škálovatelnost, spolehlivost či dostupnost. Konkrétní univerzální serverové řešení bych tedy nedoporučil. Fujitsu naštěstí nabízí konzultaci i poradenství tak, aby klient vždy vybral to správné řešení. Našim zákazníkům samozřejmě poradím i já, a to jak po telefonu, tak po e-mailu.

Které modely můžeme okamžitě nabídnout skladem?

Především jsou to servery osazené jedním CPU, a to jak rackové, tak tower provedení. Máme také širokou škálu dostupných komponent, jako HDD, řadič, sekundární zdroje a mnohé jiné. Konkrétně se jedná o řadu PRIMERGERY nabízející jednosockety TX1310, TX1320, TX1330 a RX1330, ale také vybrané promo modely typu dualsocket.

A co třeba takový server pro malou účetní firmu?

Jedním z doporučených modelů je základní server TX1310 s CPU XEON. S detailní konfigurací jakéhokoli serveru pak klientům pomůže Fujitsu webový konfigurátor, do kterého si může zřídit přístup kdokoli. Další Fujitsu webová aplikace, kterou bych rád doporučil, je slevový portál SDC. Ten každému konkrétnímu dealerovi a jeho koncovému zákazníkovi přidělí slevu na vybrané skladové zásoby distributora.




Nevíte si rady? Zavolejte Milanovi!

Milan Bezstarosti je zkušený produktový manažer, který se 30 let věnuje práci v oblasti IT. Posledních dvanáct let je v eD zodpovědný za rozvoj a správu produktového portfolia společnosti Fujitsu, což jen dokazuje jeho odbornost i zkušenost v této oblasti.

Milan se v práci i v osobním životě vyznačuje dynamikou a energií – jeho vášní je sport, zejména triatlon.

t: +420 724 222 060, e: mbezstarosti@edsystem.cz