Fujitsu mění strategii. Budoucnost vidí v datacentrech

167

Japonský gigant prochází v Česku a na Slovensku důležitou změnou. Od dubna roku 2024 se bude Fujitsu primárně soustředit na technologie určené pro datacentra. Na obou trzích spoléhá na početný tým lokálních konzultantů, kteří budou společně s obchodními partnery pokračovat v hledání nejlepšího řešení pro zákazníka.

Datacentra jsou srdcem moderního podnikání. Tento fakt si plně uvědomuje také značka Fujitsu, která na ně zaměřila svou novou obchodní strategii. K březnu příštího roku se proto rozhodla ukončit prodej klientských řešení (počítače, notebooky, monitory) a aktivity směřovat právě na oblast datových center, úložišť a dalších infrastruktur. Nový směr umožní posílit pozici v transformujícím se IT prostředí.

Zákazníci mohou očekávat špičková technologická řešení orientovaná na udržitelnou budoucnost, partneři pak mají jistotu, že v nabídce Fujitsu najdou cokoli. Od jednoduchého towerového serveru až po kompletní řešení datacenter.

Jednou z vlajkových lodí je například systém Primeflex. „Nabízí integrované a optimalizované IT řešení pro firmy. Tato konvergovaná infrastruktura spojuje servery, úložiště, sítě a software do jednoho balíku. Nemusíte tak řešit kompatibilitu – prostě víte, že všechno bude fungovat tak, jak má,“ přiblížil produktový manažer Milan Bezstarosti. Zároveň předeslal, že ještě v letošním fiskálním roce Fujitsu uvede na trh i další zajímavé novinky z oblasti serverů a úložišť.

Nejčastější otázky ke změnám v portfoliu Fujitsu

➤ Do kdy je možné objednávat klientská zařízení Fujitsu?

Klientskou část portfolia (počítače, notebooky, monitory) je možné nakupovat do konce března 2024. O dostupnosti aktuálních skladových zásob vás bude informovat distributor – u eD produktový manažer Milan Bezstarosti.

➤ Bude na klientská zařízení stále dostupný servis?

Ano, na všechna zařízení lze zakoupit až pětiletý servisní balíček. Veškerou podporu poskytnou lokální servisní partneři.

➤ Jakou podporu značka poskytne partnerům, kteří prodávali hlavně klientská zařízení, ale chtěli by zkusit i datacentra?

Fujitsu spoléhá na pre-sales konzultanty, kteří i menším partnerům pomáhají se školeními. Nyní tak mají ideální příležitost vyškolit se ti, kteří chtějí růst a pracovat na zakázkách s vyšší přidanou hodnotou.

➤ Jaké dopady bude mít situace na partnerský program?

Pro partnery se nemění nic. Nadále mohou využívat nabídky slev přes programy Small Deal Coaching nebo Rising Star.


Více informací k portfoliu značky poskytne produktový manažer Milan Bezstrarosti:

t: +420 724 222 060 | e: mbezstarosti@edsystem.cz