[Na dotaz] Karel Klatovský: Manažer pro vzdělávání v Microsoftu a milovník cestování

206

Zpříjemněte si teplé jarní dny poslechem nového dílu eDéčko podcastu Na dotaz. Pozvání přijal Karel Klatovský manažer vzdělávacích programů ve společnosti Microsoft. Jaký má postoj k technologiím ve školách a co na sebe bývalý učitel a milovník cestování prozradil?

Školení vzdělávacích programů ve společnosti Microsoft. O tom se rozhodl promluvit Karel Klatovský, který jak nám již odtajnil, rád předává své získané zkušenosti. Jak konkrétně? Mimo to, že Karel má svůj vlastní blog a publikuje mnoho článků, napsal také více jak 20 knih zaměřených na technologie v IT výuce.

Jak se z učitele stal manažer vzdělávacích programů v Microsoftu a jaká byla jeho cesta? Karel se také rozpovídal o tom, jak se na svá školení připravuje. Důležitým krokem jsou samozřejmě zkušenosti a spousta trénování. Je důležité absolvovat kurzy rétoriky?

Řeč přišla i na jednotlivé nástroje, především Microsoft OneNote, Teams a Outlook. V jakých případech a jak je správně používat? Proč u nás není OneNote tak oblíbený jako v zahraničí a dokáže nahradit klasické školní sešity?

České školství a IT gramotnost. Jak se hraje úniková hra v PowerPointu? Může být Minecraft využíván ve školství a v čem může studentům, ale i učitelům pomoci?  To a mnohem více zaznělo v novém díle eDéčko podcastu Na dotaz.

Všechny podcasty najdete na Spotify, Google Podcast, Apple Podcast nebo YouTube. Na dotaz si můžete přidat do své oblíbené aplikace skrze RSS feed https://anchor.fm/s/79036a14/podcast/rss