Očima produkťáka: Datacentra a jejich klíčová zabezpečení

62

V éře digitální transformace jsou data zlatem. Pro menší i větší společnosti je nesmírně důležité, aby infrastruktura datových center byla efektivní, flexibilní a odpovídala jejich požadavkům. I proto dochází k výrazným pokrokům v zálohování dat, zejména u PDU (Power Distribution Units) a UPS (Uninterruptible Power Supplies).

Správně zvolené technologie zvyšují odolnost a provozní efektivitu IT prostředí. Lze s nimi dosáhnout energetické úspory, vyšší bezpečnosti i spolehlivosti kritických systémů. Pokroky v zálohování jsou proto nezbytné. Mezi hlavní inovace patří oblast PDU a UPS.

Nové inteligentní PDU pomáhají s efektivním monitorováním a správou spotřeby energie. Kategorie UPS se zase dočkala vylepšení v podobě lithiumiontových baterií s delší životností a kratší dobou nabíjení. Technologické trendy využívá pro vývoj produktů i společnost Eaton, přední hráč na poli datových center. Mezi aktuální vlajkové lodi řadí modely Rack PDU G4, UPS 9E Rack či UPS 9PX lithium-ion.

PDU pro bezpečnou distribuci napájení

Jednotka Eaton Rack PDU G4 disponuje revoluční zásuvkou C39 kombinující specifikace C13 10A a C19 16A do jediného vstupu. Získáte s ní efektivnější uspořádání racku, jelikož vám umožní připojit zařízení s různými požadavky na napájení, aniž byste potřebovali více druhů PDU, další kabely či adaptér.

Model je dostupný ve variantách – základní, spínané, s měřeným vstupem a řízené. Nabízejí pokročilé funkce, od spolehlivého rozvodu napájení přes měření energie až po řízení jednotlivých zásuvek.

Nepřetržitý provoz bez ztráty dat

UPS ze stáje značky zajišťují spolehlivé záložní napájení, které zvládne pokrýt široké spektrum firemních potřeb. Využijete je pro datové rozvaděče se síťovými prvky, v serverových místnostech i podnikových datových centrech. Mezi nejnovější modely patří UPS Eaton 9E Rack a UPS Eaton 9PX lithium-ion.

Záložní zdroj Eaton 9E představuje špičkové řešení s topologií online dvojité konverze. Poskytuje úplnou izolaci zařízení od vstupního napájení a chrání data před všemi typy síťových poruch – výpadky, špičkami, poklesy napětí i harmonickým zkreslením. Model je kompatibilní se softwarovou sadou Brightlayer, dostupný od jednoho do tří kVA a vybírat můžete z provedení Tower nebo nově také Rack. Ideální uplatnění najde v průmyslu, IT nebo telekomunikaci.

Jeho kolega Eaton 9PX nabídne ještě větší výkon, a to díky výkonovým ztrátám menším až o 40 procent.

Spojuje v sobě online dvojitou konverzní technologii a lithium-iontovou baterii s životností osm až deset let, tedy dvakrát delší, než je zvykem.

Nová generace ochrany je dostupná ve výkonech od jednoho do šesti kVA a představuje dokonalé řešení pro manažery zodpovídající za výdaje na energie.

5 top vlastností podle produktového manažera Viktora Volného
Pokročilá ochrana datových center.
Revoluční zásuvka C39.
Topologie online dvojité konverze.
Výkonové ztráty menší až o 40 %.
Dostupný výkon až do 6 kVA.

Pokud pro svá datová centra chcete zajistit efektivní a bezpečný provoz, jsou pro vás kvalitní PDU a UPS zásadní. A Eaton přináší řešení pro jakékoli výzvy, kterým dnešní IT infrastruktura čelí.