Očima produkťáka: Základy pro kvalitní serverovnu od APC

102

Vítejte v době datové – v době, kdy prim hraje digitalizace a rychlý přenos dat. V době, kdy se skříně a systémy pro rozvod energie stávají základními kameny serverovny.

Společnost APC, přední hráč v oblasti nepřerušitelného napájení a datových center, přináší na trh širokou škálu serverových komponent. Nechybí mezi nimi kvalitní rackové skříně či rozvaděče napájení PDU, které vám pomohou postavit pevné základy vašeho serveru.

Racková skříň do každého prostředí

APC rackové skříně řady NetShelter SX představují flexibilní a robustní řešení. Pomohou ochránit a zorganizovat servery a síťové komponenty s ohledem na jejich efektivní správu i proudění vzduchu. Obsáhlá produktová řada vám dá na výběr z různých velikostí a uspořádání – od malých závěsných skříní až po velké samostatně stojící jednotky s možností jednoho či více oddílů.

Kolik zařízení různých velikostí (1U, 2U, 4U, …) zvládnete do skříně instalovat? To zjistíte díky standardizované jednotce „U“. Ta pomáhá k určení výšky každé skříně – odpovídá 44,45 milimetrům a využijete ji právě k předběžnému plánování. Například skříň s označením 42U dosahuje celkové vnitřní výšky přibližně 187 centimetrů.

Rozhodující pro sestavení serveru jsou i další faktory. Zajímat by vás měla šířka a hloubka skříně, požadavky na umístění ventilátorů a kabelových otvorů, volba mezi perforovanými a pevnými dveřmi či upřesnění, zda bude
potřeba server otevírat z obou stran.

Řada NetShelter SX nabízí potřebnou volnost a je možné ji přizpůsobit specifickým potřebám. Například umístění kabelových otvorů na stropě, po bocích či na dně skříně. Samozřejmostí je i slušný výběr příslušenství, jako jsou držáky, hasicí přístroje nebo klimatizační jednotky. Důležité je vždy zohlednit podmínky prostředí serverové místnosti – APC se jim zkrátka přizpůsobí.

Spolehlivá energie bez výpadků

Prvním krokem k zabránění výpadků v datových centrech jsou zařízení UPS. Ta je možno doplnit o rozvaděče napájení neboli Power Distribution Unit (PDU). PDU jsou navržena tak, aby poskytovala spolehlivý rozvod energie. APC nabízí různé typy rozvaděčů.

Základní model Easy Basic Rack PDU poskytuje bezpečný rozvod energie. Představuje spolehlivější alternativu klasického prodlužovacího přívodu a potěší svou cenovou dostupností.

Pokud však v serverovně oceníte pokročilejší funkce, doporučujeme sáhnout po měřitelné a spínané PDU ze série Easy. Ta nabízí vzdálený monitoring v reálném čase a správu připojených zařízení. Uživatelsky definované limitní hodnoty pro varování předcházejí přetížení, zatímco indikátory LED zátěže signalizují stavy přetížení. Spínaná PDU navíc umožňuje administrátorům ovládat celé zařízení nebo jednotlivé elektrické výstupy prostřednictvím síťového rozhraní.

5 klíčových vlastností podle Viktora Volného
► Flexibilní a robustní řešení.
► Optimalizované pro vysokokapacitní systémy správy kabelů.
► Kabelové otvory s předinstalovanými kartáčovými pásy.
► Rychlá a snadná montáž.
► Vysoká škálovatelnost.


Více informací k produktům APC poskytne produktový manažer eD:
Viktor Volný: +420 724 222 041 | vvolny@edsystem.cz