Očima produkťáka APC: Budoucnost nepřerušitelného napájení

117

Nepřerušovaný provoz kritických IT systémů je v dnešní digitální době nezbytný pro úspěch téměř ve všech oblastech podnikání. Silné a spolehlivé řešení je proto základem. V tomto kontextu představila značka APC řešení Smart-UPS, jehož hlavním účelem je udržet připojená zařízení v provozu i během výpadku proudu a zajistit tak hladký chod všech probíhajících operací.

Je až o 50 procent menší, o polovinu lehčí a má 2,5krát větší výkon. APC Smart-UPS Ultra představuje upgrade výkonných rackových zdrojů Smart-UPS. Nové modely jsou oproti svým předchůdcům k dispozici v kompaktnějším provedení a s prodlouženou životností baterie. Jejich rozměry umožňují širokou škálu instalací pro větší flexibilitu, baterie pak díky svému lithiumiontovému provedení vydrží až deset let.

Vysoká adaptabilita

Se záložními zdroji Ultra zajistíte ochranu napájení na místech, kde to dříve nebylo možné. Zařízení je navrženo tak, aby se přizpůsobilo různým pracovním prostředím i požadavkům. Montážní držáky lze využít v jakémkoli ze čtyř stylů – rack, tower, desktop, montáž na stěnu. Instalaci usnadní také otočný dotykový displej, který vám dovolí změnit orientaci při vodorovné i svislé montáži.

Energetická efektivita

Jednou z největších přidaných hodnot modelů Smart-UPS Ultra je schopnost regulovat napětí. Tato technologie chrání připojená zařízení před škodlivými výkyvy, jež mohou poškodit nebo zkrátit jejich životnost. Řešení se zároveň vyznačují vysokou energetickou efektivitou, a to díky inteligentním funkcím, které optimalizují spotřebu energie v celém IT prostředí. Společně s nejmodernější technologií baterie, zajišťující dlouhou životnost a lepší spolehlivost při výpadku, pomáhají snižovat provozní náklady.

Všechny produkty řady APC Smart-UPS poskytují kromě zálohy a ochrany zařízení také nepřetržitou podporu prostřednictvím softwaru pro správu energie (platforma EcoStruxure IT). Verze APC Smart UPS s funkcí SmartConnect navíc přidává ještě podporu skrze cloudové služby. A jak připojení k těmto službám probíhá? U platformy EcoStruxure IT skrze integrovaný síťový port, u webového portálu Smart-UPS pomocí ethernetového portu SmartConnect. Uživatelé tak mohou snadno sledovat a řídit své systémy na dálku v reálném čase nebo ovlivňovat jejich energetickou úsporu.

Široká škála uplatnění

Výčet oblastí, kde najdou záložní zdroje své uplatnění, je široký. K těm hlavním patří třeba energetika a průmysl. Bezproblémový chod serverů a síťových zařízení zajistí také v oblasti datových center a neodmyslitelnou oblastí je zdravotnictví, kde dohlédnou na nepřetržité napájení kritického vybavení, například život udržujících přístrojů v nemocnicích.

Smart-UPS budou ale neocenitelným pomocníkem i v kancelářích, kde pomohou zabránit ztrátě dat, nebo v domácnostech při udržení chodu bezpečnostních systémů. Díky tomu si budete jisti, že kamery, alarmy či požární ventily při výpadku proudu nepřestanou fungovat. Využít se dají i pro topení, solární panely, oběhová čerpadla nebo pro chod domácích spotřebičů.

V dnešní moderní době, kdy závislost na technologiích dosahuje té nejvyšší úrovně, by měly být záložní zdroje nezbytnou součástí pracovní výbavy každého z nás. APC Smart-UPS Ultra představuje nejen samotné zařízení, ale také spolehlivého partnera, který vám pomůže udržet stabilitu vašeho podnikání.

Top 5 vlastností podle Viktora Volného:
► Menší provedení pro širokou škálu instalací.
► Li-Ion baterie s životností až 10 let.
► Pětiletá záruka na zařízení i baterii.
► Ochrana před škodlivými vlivy napětí.
► Podpora skrze cloudové služby a software pro správu energie.


Více informací k produktům APC poskytne Viktor Volný, produktový manažer eD: +420 724 222 041 | vvolny@edsystem.cz