Představení značky a týmu Asus

215

IT firma s bájným názvem odvozeným od řeckého slova Pegasus – to je ASUS, respektive ASUSTeK Computer Inc. Společnost s tchajwanským původem založili v Taipei roku 1989 čtyři inženýři, kteří v kavárně sdíleli svůj sen o vytvoření malé, krásné společnosti.

Přestože začala jako skromný výrobce základních desek s hrstkou zaměstnanců, nyní je přední technologickou společností zaměstnávající více než dvanáct tisíc lidí po celém světě. A na ostrově Taiwan, který je již několik desetiletí dominantním hráčem na globálním IT trhu, stojí právem v čele.

Společnost vyrábí produkty téměř všech myslitelných IT kategorií, včetně PC komponent a periferií, notebooků, tabletů, serverů a smartphonů. Úspěšná je i její dílčí značka Republic of Gamers, která je vlivným lídrem herní komunity. ASUS má na kontě i značnou řádku ocenění – přes obdivuhodných 1 400, z čehož téměř 500 za design. Také byl uznán jako mezinárodní značka číslo 1 z Taiwanu nebo jako jedna z nejobdivovanějších společností světa dle časopisu Fortune.

ASUS klade důraz i na zodpovědný přistup k budoucímu vývoji komunity a planety. Jeho nadace zajišťuje výuku a přístup k digitálním technologiím i v těch koutech světa, kde nejsou tak časté.

Produkty ASUS z kategorie komponent jsou u nás v eD již stálicí, nyní se však jako oficiální distributor můžeme pyšnit rozšířením portfolia o nabídku consumer a commercial zařízení, o kterou se stará náš dvoučlenný tým.

O portfolio ASUS consumer a commercial v eD pečují:

Klára Macháčová, produktová manažerka

Z pozice produktové manažerky beru nadcházející společnou cestu se značkou ASUS jako výzvu. Společnost vnímám jako globálního technologického lídra, který vytváří ty nejinovativnější, nejintuitivnější zařízení a komponenty na světě. Produkty značky vynikají prémiovým, propracovaný designem a nejmodernějšími technologiemi.

t: +420 703 433 914 | e: kmachacova@edsystem.cz


Agata Duda, marketingová specialistka

Na začínající spolupráci se značkou se velmi těším. Zároveň si vážím, že jsem dostala příležitost podílet se na marketingové strategii consumer a commercial produktů v eD od samotného začátku. ASUS je moje srdcovka, jelikož i můj první notebook byl právě na světě ve výrobě z jejich stáje. Těším se tedy, až to se značkou rozjedeme ostošest a bude nás všude plno.

t: +420 703 433 917 | e: aduda@edsystem.cz


Tým doporučuje:

➤ ASUS ExpertBook B5 Flip

Konvertibilní, lehký i odolný: Funguje jako stylový notebook, tablet nebo cokoli mezi tím. S váhou 1,38 kilogramu je lehce přenosný a hliníkové šasi s certifikací MIL-STD-810H zaručuje odolnost vůči pádům, vibracím, vlhkosti i extrémním teplotám.

Vynikající výpočetní a grafický výkon: Pyšní se vysokým výkonem a baterií s desetihodinovou výdrží. Full HD displej s tenkými rámečky, svítivostí 400 nitů a stoprocentním barevným prostorem s RGB poskytne perfektně ostré barvy a jasný obraz i ve světlých kancelářích či venku. Rychlonabíjecí stylus zajistí dostatek energie pro 45 minut používání už po 15 sekundách nabíjení.

Kompletní konektivita a numerická klávesnice v touchpadu: Nabízí všechny potřebné konektory – USB-A, HDMI, dva porty USB-C s rozhraním Thunderbolt 4 s přenosovou rychlostí 40 Gb/s. Pro videokonferenci na profesionální úrovni oceníte technologii potlačení hluku s umělou inteligencí či kameru chráněnou krytem. Rychlé zadávání čísel usnadňuje numerická klávesnice, která je pomocí LED podsvícení integrovaná do touchpadu.


➤ ASUS PC Desktop

Parádní poměr cena–výkon: Desktopové počítače ASUS jsou skvělou volbou pro kancelář i domácí pracovnu. Bez potíží zvládnou běžné úkoly a poslouží i pro zábavu. Sestavy v dostupných konfiguracích disponují spolehlivými komponenty za příznivou cenu. Součástí balení je také klávesnice s myší – počítač je tedy prakticky okamžitě připraven k použití.

Klíčová výbava sestavy: Základem výpočetního výkonu jsou procesory Intel i3 nebo i5 jedenácté či dvanácté generace. Svižný výkon zajišťují RAM typu DDR4 o velikosti 8 GB. Kapacitu pro uložení potřebných dat i pro instalaci programů poskytují SSD disky 256 nebo 512 GB. Dostatečný grafický výkon obstará Intel UHD Graphics.

Konektivita a operační systém: Pro připojení dalších zařízení slouží řádná konektorová výbava. Zahrnuje nepostradatelné rozhraní USB 2.0 a také USB 3.2 Gen1, nechybí ani USB-C, LAN, VGA D-SUB, HDMI a DisplayPort. Modely jsou dostupné se systémem Windows 11 nebo čistě bez operačního systému.