Společnost wefree se stala součástí eD group

200

Technologická skupina eD group rozšířila své působení o služby zaměřené na firemní zákazníky Apple. Skrze společnost E LINKX investorsky vstoupila do firmy wefree care zaměřující se na komplexní služby a implementaci Apple zařízení do firemního prostředí. Dlouho plánovaná akvizice se uskutečnila koncem června.

Skupina eD group rozšířila své pole působnosti přes firmu E LINKX, skrze kterou investorsky vstoupila do společnosti wefree care (zkráceně wefree). Ta přináší unikátní know-how zaměřené na firemní zákazníky využívající produkty Apple, které zahrnuje prodej, financování, technickou podporu, hromadnou implementaci a přípravu infrastruktury. Na akvizici se společnosti dohodly ve čtvrtek 29. června 2023.

Cílem akvizice je propojení odborníků napříč firmami a doplnění nabídky eD group. Wefree tímto spojením ve skupině posílilo služby zaměřené na firemní zákazníky Apple a obchodní partneři mohou výhody ze spojení čerpat již v tuto chvíli. „Klientům nabízíme IT poradenství, možnost hromadné implementace a správy Apple zařízení, školení, konzultace či pomoc v podnikovém prostředí. Podporu nabízíme také školám a vzdělávacím institucím,“ vyjmenoval některé z nabízených služeb Jan Tůma, jednatel wefree.

Jednatelé společnosti wefree v den podpisu smlouvy (zleva Filip Nerad, Jan Tůma, Matěj Paschek).

Spojujícím článkem akvizice je Matěj Paschek. Někdejší manažer zákaznické péče v eD system se stal novým jednatelem wefree a přidal se tak do čela firmy společně s dosavadními jednateli Janem Tůmou a Filipem Neradem.

„Společností bojujících se začleněním Apple produktů do běžného pracovního života je spoustu. Je to způsobeno tím, že historicky hrály prim jiné technologie. Firemní sítě tak nejsou na implementaci zařízení Apple nastaveny,“ vysvětlil současnou situaci Matěj Paschek. Zároveň dodal, že i on sám si při používaní Macbooku u zaměstnavatele prošel komplikovanou cestou a dobře tak ví, jak nepříjemná a zdlouhavá může být.

Volba pracovního prostředí je přitom čím dál častěji jedním z benefitů pro nové zaměstnance. Proto je podle něj připravenost firemního prostředí pro použití Apple systémů velmi důležitá. „Trendy se mění. Produkty Apple využívá stále více zaměstnanců a je třeba tomu nastavení firemních sítí přizpůsobit. Wefree nabízí know-how, které firmám umožní zařízení Apple v byznysu využívat efektivně. Synergie získaná spojením wefree a eD group umožní lépe vyzdvihnout osvětu Apple produktů i ve firmách, kde stále věří pověrám, že je volba systému u nich nemožná,“ dodal.

Zástupci obou firem jsou přesvědčeni, že zázemí velkého stabilního partnera jako je eD group umožní společnosti wefree výrazně růst. „Věříme, že propojení našeho know-how s takto silným partnerem pomůže rozšířit naše služby dále do trhu. Společně je můžeme dostat k partnerům, kteří je skutečně potřebují,“ vyjádřil se třetí z jednatelů wefree, Filip Nerad. „Nebojím se říct, že propojením můžeme tržní potenciál wefree zvýšit v řádu stovek procent,“ souhlasil s ním Matěj Paschek.

Skupina eD group se dlouhodobě zaměřuje na propojování firem z oblastí IT, služeb a obchodu, díky čemuž svým partnerům poskytuje komplexní portfolio služeb. „Volíme takové akvizice a projekty, které posilují ekosystém naší technologické skupiny. Každá z firem, do které vstupujeme, proto musí dávat v širším kontextu smysl – musí rozvíjet naše stěžejní aktivity a nabídnout služby, které našim partnerům poskytnou přidanou hodnotu,“ vyjádřil se k akvizici Martin Štrupl, řídící partner skupiny. „Firma wefree do tohoto konceptu bezpochyby zapadá. Apple služby zaměřené na firemní zákazníky jsou na trhu unikátní a mezi partnery žádané. Vhodně tak doplní právě firmu E LINKX, dodavatele softwarových řešení,“ dodal. Na eD group se nyní mohou partneři obracet se svými požadavky, od poradenství a nákupu produktů Apple vhodných pro byznys až po jejich implementaci do firmy či následnou správu.


Společnost wefree je odborníkem na firemní zákazníky využívající produkty Apple. Klientům pomáhá s úspěšnou implementací těchto zařízení do firemní sítě a nabízí jim další služby jako IT outsourcing, provoz datových úložišť, konzultace, pomoc s přechodem do cloudu nebo nastavení aplikací a CRM. Mezi její klienty patří Universal Music, Sirena Film, Proboston Creative, GoOut, Studio Najbrt, EKO Logistics či Follow Bubble.

eD group je technologická skupina působící ve střední Evropěv oblasti IT, obchodu, softwarových řešení, komunikace, e-commerce a technologií.Díky ročnímu obratu přesahujícímu 15 miliard korun je čtvrtou největší technologickou skupinou na českém trhu. Celkem je aktivní na třech evropských trzích, zaměstnává více než 650 odborníků a sdružuje přes 20 firem. Mezi největší patří velkoobchodní IT distributor eD system, IT distributor s přidanou hodnotou DNS či dodavatel softwarových řešení na míru E LINKX.

Společnost E LINKX je ryze českým dodavatelem komplexních softwarových řešení s vysokou specializací na přepravní logistiku a skladové hospodářství. Firma působí na trhu již 20 let s ročním obratem 285 milionů korun. Zaměstnává 85 odborníků a od svého počátku je spolehlivým a flexibilním partnerem nejen členům skupiny eD group, ale i lídrům na trhu přepravní logistiky.


Ze světa eD group