[Na dotaz] Jaroslav Petráš: Introvertní informatik z Intelu a rallye závodník

135

Introvertní informatik, který miluje auta? Ano, řeč je o novém hostovi podcastu Na dotaz Jaroslavu Petrášovi ze společnosti Intel. Jaká je jeho náplň práce, jak skloubit práci a osobní život či jaká byla jeho pracovní cesta… To a mnohem více se dozvíte z nového dílu eDéčko podcastu.

Čirá náhoda svedla Jardu před 10 lety do pro něj snového zaměstnání ve společnosti Intel. Jeho náplň práce tvoří z velké části různá školení a prezentování. Jak si na to Jarda s coby povahou introverta zvykal?

Řeč přišla na i na novinky ze stáje Intel. Konkrétně jsme se zeptali na 12. generaci Intel procesorů… co je na ní tak revolučního? Dostali jsme jednoduché, ale smysluplné vysvětlení, které pochopí i procesorů méně znalí.

Zjistili jsme také, jak je na tom Intel s dostupností vzhledem k nedávným situacím na trhu. A pozor, továrny Intel hlásí skladové zásoby! Jarda také prozradil, kde všude můžeme továrny Intel najít a co konkrétně se v které vyrábí. Zaznělo také spoustu informací o samotné výrobě a její technologii.

A to nejlepší na závěr. Zabrouzdali jsme i pod pokličku světa rallye. V čem momentálně Jarda jako Rallye závodník jezdí? Došlo někdy k nehodě? Na co se po rallye závodech těší nejvíce? Nový díl Na dotaz s Jaroslavem Petrášem najdete již nyní online!

Všechny naše podcasty najdete také na edecko.cz/podcasty.

Co také zaznělo v rozhovoru:

  • Proč se Jarda netopil v procesorech?
  • Proč jezdí se spotřebou 100 na 100?
  • Co čekat od 13. generace procesorů?
  • Jak fungují továrny na procesory?
  • Proč se procesory netisknou na kolečka?
  • Jak je to s nanometry, litografií a kvantovou technologií?

Rozhovor s Jaroslavem Petrášem si můžete pustit již nyní na YouTube.

Všechny podcasty najdete na Spotify, Google Podcast, Apple Podcast nebo YouTube. Na dotaz si můžete přidat do své oblíbené aplikace skrze RSS feed https://anchor.fm/s/79036a14/podcast/rss


Vybíráme z předešlých dílů Na dotaz