[Na dotaz] Martin Štrupl: šéf eD group, kapitán a letní golfista

319

O pracovních začátcích v 90. letech, expanzích na zahraniční trhy i cestě z potravinářství do světa technologií promluvil Martin Štrupl. Bývalého generálního ředitele Hamé a současného řídícího partnera eD group jsme vyzpovídali v podcastu Na dotaz.

V novém díle Martin Štrupl zavzpomínal na svá studijní léta i pracovní začátky v 90. letech. Mimo jiné vysvětlil, proč dal student postgraduálu přednost kariéře v průmyslu, jaké má zkušenosti s expanzí na zahraniční trhy i jaké cesty jej zavedli do Hamé.

Řeč samozřejmě přišla na to, proč po 15 úspěšných letech opustil svět potravinářství a změnil své pole působnosti na IT byznys. Co Martina k životnímu kroku vedlo, jak se adaptoval na odlišné prostředí a které zkušenosti z potravinářství zúročil v IT? Na to vše se Matěj s Romanem nezapomněli zeptat.

Velkou část rozhovoru pak věnovali aktuálnímu působení v eD group. Martin vysvětlil, proč se 1+1 ne vždy rovná 2, jak může synergický efekt zapůsobit v nejedné oblasti jednotlivých firem ve skupině, podle jakých pravidel probíhají akvizice do nových společností nebo co obnáší spolupráce s hlavním akcionářem eD Hynkem Tylem.

V rozhovoru dále zaznělo:

  • Proč mu nevyšla joint venture na Kubě?
  • Lada 2105 vs Porsche Cayenne?
  • Vyplatí se mít štíhlý management?
  • Proč vám na golfu nikdo neuteče?
  • Jak cestovat Chorvatskem bez kotvy a navigace?

To a spoustu dalších zajímavostí z pracovního i osobního života Martina Štrupla najdete v novém podcastu Na dotaz.

Všechny podcasty najdete na Spotify, Google Podcast, Apple Podcast nebo YouTube. Na dotaz si můžete přidat do své oblíbené aplikace skrze RSS feed https://anchor.fm/s/79036a14/podcast/rss


Vybíráme z předešlých dílů Na dotaz

Vše o podcastech včetně kompletního přehledu dílů najdete na edecko.cz/podcasty.