Pomohli jsme Róbíkovi k novému tricyklu

68

O tom, že naši kolegové mají srdce na správném místě jsme se již mnohokrát přesvědčili. A jinak tomu nebylo ani tentokrát. Společně jsme v rámci dobročinné sbírky přispěli dostatek financí, abychom mohli Róbíkovi splnit sen o novém tricyklu pro hendikepované.

Ve spolupráci se spolkem Černí koně jsme vyhlásili dobročinnou sbírku, díky které mohli kolegové finančně přispívat na nový tricykl pro Róberta. Sbírka sklidila velký úspěch, a proto jsme jeden velký sen mohli proměnit ve skutečnost. Podařilo se nám vybrat téměř 50 000 Kč.

Sbírku jsme propojili s květnovou sportovní výzvou Do práce na kole. Během ní kolegové sbírali kilometry chůzi, během či jízdou na kole. Zapojilo se celkem 32 kolegů, kteří společně najeli či našlapali krásných 12 821 kilometrů. Nasbírané kilometry jsme proměnili v koruny a do sbírky tak přidali téměř 13.000 Kč.

Kdo je Róbert? Veselý třináctiletý kluk s diagnózou DMO (dětská mozková obrna), který jen za poslední rok podstoupil tři operace. Speciálně upravený tricykl mu pomůže alespoň částečně se zařadit mezi zdravé děti, prohánět se s nimi na kole, sportovat a do budoucna třeba i závodit. Dnes už Róbik spokojeně testuje své nové kolo a my z toho máme velkou radost.

 Pomáháme rádi ♡ Projekty, do kterých jsme se v rámci společenské odpovědnosti zapojili najdete na edecko.cz/spolecne-zodpovedne.