Do práce na kole: Květnová výzva přinesla 12821 zelených kilometrů

178

Vzdát se auta či měsíčníku a sáhnout po ekologičtějším způsobu dopravy? Žádný problém! V květnu jsme se již po šesté připojili k výzvě Do práce na kole. Kolegové po celý měsíc sbírali kilometry chůzí pěšky či jízdou na kole a dosáhli na krásné číslo 12.821 kilometrů.

Do celostátního projektu s názvem Do práce na kole se zapojujeme již od roku 2017, ani letos jsme tak nemohli vynechat. V průběhu května se proto 32 zapojených kolegů pořádně zapotilo. Pro své cesty do práce i z práce totiž volili převážně bezmotorovou dopravu – na kole či pěšky takto společně našlapali přes 12 tisíc kilometrů.

Bilance letošního ročníku:

  • Celkem 12.821 zelených kilometrů
  • 9 soutěžních týmů
  • 32 účastníků (50:50 muži vs. ženy)
  • 4 vítězné týmy (Dolarový tým, PeDaLOVE, Jednotka rychlého nasazení, Miciny z marketingu)

Do čela tabulky se dostaly rovnou čtyři týmy ve složení Dolarový tým, PeDaLOVE, Jednotka rychlého nasazení a Miciny z marketingu. O umístění rozhodovala pravidelnost – všechny z vítězných týmů dosáhly v aktivitě na celých 100 %.

Letos jsme sportovní výzvu propojili s dobročinností

V květnu jsme zorganizovali sbírku na speciální kolo pro Róberta. Ta má za cíl vybrat dostatečné množství peněz na koupi speciálně upraveného Tricyklu, který 13letému Róbertovi pomůže zpříjemnit život. Za eD system jsme přispěli tak, že jsme najeté kilometry všech účastníků přepočítali poměrem 1:1 na koruny a částku věnovali do sbírky. Zapojila se také řada dalších kolegů a k cílové částce 50.820 korun se krásně přibližujeme.

*Aktualizace* Podařilo se! Potřebnou částku se podařilo nastřádat a Róbik se už prohání na novém kole.

 Pomáháme rádi ♡ Projekty, do kterých jsme se v rámci společenské odpovědnosti zapojili najdete na edecko.cz/spolecne-zodpovedne.