Cíl splněn. eD system Silvini team se umístil v top 15

66

Druhá sezona partnerství s eDéčkem, třináctá sezona celkově. eD system Silvini team v dubnu dokončil další ročník prestižního seriálu běžeckého lyžování Ski Classics. V soutěži prověřující sílu, vytrvalost a techniku soupeřili laufaři týmu ve čtrnácti závodech na tratích po celé Evropě.

V pozici nejstaršího týmu celého seriálu se eD system Silvini team na start postavil již po třinácté. I přesto, že byla sezona 2022/2023 provázena častými nemocemi a občasnou smůlou na servisu, dokázal tým držet pohromadě. V různém složení se zúčastnil všech čtrnácti závodů, bojoval až do posledního kilometru a se získanými body dosáhl na svůj cíli – umístit se do top patnáctky.

Z celkových 35 zúčastněných stanul eD sytem Silvini team na skvělém 14. místě. S ohledem na to, že jde o ryze amatérský tým složený z pracujících lidí, kteří si na závody berou dovolenou, se jedná o opravdu úctyhodné umístění. Nejlepší mužské výkony podali Václav Sedláček, Jiří Pliska a nováčci Martin Jakš a Petr Knop.

Za zmínku stojí také vítězství Aleše Bohatého v samostatném závodu v Bad Gasteinu, kde o tři setiny porazil závodníka s velkým jménem, Daria Colognu. Mezi ženami excelovala Karolína Grohová, která ohromila například 13. místem na Pustertaler Ski Maratonu a 15. místem ve Vasaloppetu. Skvěle si vedly i nové posily Kateřina Janotová (15. místo na Summit 2 Senja) a Petra Hynčicová (18. v Reistadlopetu).

Když členové týmu nestartovali v sérii Ski Classics, účastnili se závodů v naší domovině. Ať už se jednalo o ČEZ SkiTour či Stopa pro život, dařilo se jim dobře. Na českých a moravských horách doslova ovládli ČEZ SkiTour, kde i přes silnou konkurenci 142 týmů obhájili vítězství již po osmé. Bodovali i v individuálních soutěžích – zlatou a stříbrnou příčku v mužích obsadili Petr Knop a Michal Sedláček. V ženské kategorii se na 6. místě umístila Kateřina Moravcová. „Po náročné sezoně si teď trochu odpočineme a soupeři třeste se, protože v dalším roce uvidíte v cíli jen záda závodníků eD system Silvini teamu!“ uzavřel hodnocení sezony člen týmu Václav Sedláček.

Všechny aktuální informace o dění v týmu najdete na oficiálním webu www.edsilvini.com.