[Na dotaz] Rozhovor se šéfem IT Jiřím Poláškem

401

U nás v eD ani chvíli neleníme. Po pár týdnech vám tak přinášíme další, již druhý díl eD podcastu Na dotaz. Tentokrát jsme vyzpovídali ředitele IT Jirku Poláška ze společnosti E LINKX. Specialista na bezpečnost představil spoustu užitečných rad a mimo jiné samozřejmě také tipů, jak efektivně bránit svá hesla a soukromé údaje.

Jistě jste si všimli, že jsme eD podcasty nově přejmenovali. Matěj a Roman dali hlavy dohromady a představili nový název Na dotaz, pod kterým nyní rozhovory v jejich režii najdete.

Podcast Na dotaz si můžete přidat do své oblíbené aplikace skrze RSS feed https://anchor.fm/s/79036a14/podcast/rss

Šéf IT, jak ho neznáte

Do druhého dílu podcastu jsme si do studia pozvali odborníka na IT bezpečnost Jirku Poláška ze společnosti E LINKX. Jirku jsme pořádně vyzpovídali a dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací nejen ze světa IT bezpečnosti, ale i z jeho osobního života.

Víte například, jaký je rozdíl mezi ransomwarem a phishingem? A zda je dvoufaktorové ověření při přihlašování dostačující? Ano, samozřejmě i tato témata při rozhovoru padla. Jirka ale také prozradil, jaký má názor na dilema mezi maximální bezpečností IT a pohodlností pro běžného uživatele a doporučil tipy a triky ohledně ukládání hesel. Na řadu přišla také důležitá otázka, a to, zda je bezpečnější Android či IOS.

Mimo světa IT bezpečnosti Matěj s Romanem zabrousili i do Jirkových dřívějších pracovních zkušeností z oboru bankovnictví a také je zajímalo, jak Jirka tráví svůj volný čas. Je spíše beach boy nebo horský nadšenec? To vše a mnohem více na sebe prozradil v hodinu a půl nabitém rozhovoru.    

Všechny podcasty najdete na platformách Spotify, Google Podcast, Apple Podcast nebo YouTube.

Druhý díl eD podcastu Na dotaz si můžete pustit již nyní na YouTube.