Vzdělávací agentura Pumpedu posiluje nabídku služeb eD group

75

Napumpujeme vás znalostmi a dovednostmi. Tak zní heslo Pumpedu – vzdělávací agentury, která již rok spadá pod křídla eD group. Rozšíření služeb o novou oblast nabízí odpověď na rostoucí poptávku po firemním vzdělávání i další přidanou hodnotu pro partnery.

Investice do vzdělávání nabývají na důležitosti. Dobrá firma totiž moc dobře ví, že zaměstnanec vybavený správnými vědomostmi je pro ni klíčový. Ať už jde o doplnění odbornosti, získání potřebné certifikace nebo rozšíření obzorů o úplně nové znalosti, najít kvalitního dodavatele může být oříšek.

Díky agentuře Pumpedu nyní partnerům dokážeme v oblasti vzdělávání podat pomocnou ruku. Od 23. března 2023 oficiálně spadá pod naši sesterskou firmu DNS a je součástí technologické skupiny eD group, ve které rozšiřuje nabídku služeb.

Pumpedu součástí firmy DNS

Ačkoli by se spojení distributora s přidanou hodnotou (VAD) a vzdělávací agentury mohlo zdát zvláštní, je odrazem moderních požadavků firem. „Poptávka po této službě dlouhodobě rostla. Pro rozvoj partnerů je třeba vzdělávání, a to ve velmi specifických oblastech. V tom nám Pumpedu pomáhá – společně přinášíme další část skládačky pro úspěšné podnikání v IT,“ vyjádřil se ke spojení Stanislav Šmolík, generální ředitel DNS.

Zároveň potvrdil, že i pro samotnou DNS je vzdělání zásadní. IT svět se rychle mění, odbornost a certifikace je proto potřeba průběžně doplňovat. „Pumpedu je v tomto ideálním partnerem, jelikož dělá nejen osvětu v nových technologiích, ale vytváří i rozvojové plány v oblasti měkkých dovedností. Zároveň rozšiřuje certifikační služby DNS, nabízí totiž akreditované kurzy partnerských firem, jako jsou CompTIA, SUSE, Microsoft nebo Dell Technologies,“ vysvětlil.

Spolupráce nese pozitiva také druhé straně. „Vzdělávací služby rozšiřujeme o nové IT oblasti a posílili jsme také seznam lektorů o další profesionály,“ uvedla ředitelka agentury Martina Dubcová. Spojení s VAD distributorem je podle ní znát především ve větším množství specializovaného IT obsahu.

Flexibilní partner pro firemní klienty

Pumpedu je zavedenou společností s širokým spektrem oblastí vzdělávání. Firma, dříve známá jako KEY Trainings, funguje na trhu 15 let. Za tu dobu si na seznam absolventů zapsala klienty jako ČD – Telematika, Kyndryl, O2 Czech Republic, Cetin, Česká spořitelna, Generali, T-Mobile nebo Air Bank.

„Školíme online i offline, česky i anglicky, v učebnách i u klientů.“

A proč jsou její kurzy u firem oblíbené? Pumpedu totiž není jen klasickou agenturou, která vypíše témata a klient si z nich vybere. Naopak. Zanalyzuje vaši aktuální situaci a potřeby, následně připraví školící plán či řešení na míru. Aktuálně firmám i jednotlivcům pomáhá třeba s čerpáním dotace Jsem v kurzu od Ministerstva práce a sociálních věcí.

Školení jsou navíc flexibilní a přizpůsobí se různým požadavkům. Své klienty Pumpedu školí offline i online, česky i anglicky, ve svých učebnách i v prostorách firmy. HR pracovníkům či manažerům agentura umožňuje sledovat také rozvoj zaměstnanců – v systému mohou vidět, kterých školení se kdo zúčastnil, kdy je absolvoval a za kolik.

Školení na míru i akreditované kurzy

V nabídce najdete školení zaměřená na Apple, bezpečnost, byznys analýzu, databáze, enterprise architekturu, Microsoft 365, ISO, programování a další. Řadu lekcí však „šijí na míru“, konečného čísla nabízených kurzů se tak jen těžko dobereme. Průměrně jich je dle slov Martiny Dubcové vypsáno přibližně 750. „Jedná se o mix soft skills a hard skills, uživatelských školení, programátorských kurzů, certifikací nebo workshopů na nové technologie,“ upřesnila.

Pokud bychom měli být konkrétnější, můžeme zmínit alespoň současné oblíbence. Z oblasti IT je to například kurz zaměřený na architekta kybernetické bezpečnosti či umělou inteligenci. Z technických dovedností to je linux, kubernetes, administrátorské kurzy na Microsoft řešení nebo programování. Za soft skills boduje leadership či obchodní dovednosti.

„Zároveň spolupracujeme i s městy, kde realizujeme workshopy na kybernetickou bezpečnost pro lidi v důchodovém věku nebo třeba osvětu rodičů o úskalích dětí na internetu,“ doplnila ředitelka agentury. Pumpedu je také akreditovaným poskytovatelem školení renomovaných organizací – mezi certifikovanými kurzy tak najdete třeba ITIL, PRINCE2, DevOps, Microsoft, SUSE a další.

Ačkoli je výběr obrovský, všechny kurzy mají něco společného. Za prvé, jsou vedeny zkušenými lektory se znalostí přímo z praxe – vaše školení tak povede třeba konzultant z oboru nebo řečník z konference. Za druhé, ukončením kurzu účastník získává certifikát o absolvování. A za třetí – obsah je pravidelně revidován a aktualizován tak, aby pokrýval nejnovější trendy a aktuální vývoj dané oblasti.

Více informací o firemním vzdělávání zjistíte na pumpedu.cz nebo přímo u Martiny Dubcové (mdubcova@pumpedu.cz).


Martina Dubcová, ředitelka Pumpedu

Vzdělávání se Martina věnuje téměř celý život. Vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, působila na pozici training manažerky v různých společnostech, v HPE byla součástí Education Services.

Ve vzdělávací agentuře Pumpedu (dříve KEY Trainings) začínala jako Account Manager pro IT školení a nyní již přes tři roky zastává post ředitelky.

Trendy v oblasti IT vzdělávání jsou její vášní – má dokonalý přehled o nabídce akreditovaných kurzů i certifikací, neúnavně sleduje kurzy doma i ve světě. Baví ji rozvíjet ajťáky, kteří mají ambici stát se mistry ve svém oboru. Aktuálně ve firmách pomáhá HR specialistům v plánování školení, IT administrátorům v získávání nových dovedností a certifikací nebo třeba manažerům v rozvoji jejich týmů. Nejraději pracuje s lidmi, kteří chápou, že vzdělávání rozšiřuje možnosti a zlepšuje život.

Svůj čas věnuje také moderování podcastu IT a Tak, kde se snaží lidem ukázat, že IT není pouze o nerdech, ale také o sympatických osobnostech. Sama Martina se neustále vzdělává, nedávno prošla například certifikovaným školením ITIL 4 Foundation, PRINCE 2 Foundation a v současné době dokončuje také studium MBA na téma Podnikání a management.