Vánoční nákupy, rukodělné výrobky i pomoc charitě: To byl druhý Dobročinný jarmark v eD

121

V úterý 5. prosince se prostory naší ostravské centrály proměnily ve vánoční trhy. Společně jsme popíjeli punč, nasávali vánoční atmosféru a pomáhali. Již podruhé jsme ve spolupráci s Charitou Opava uspořádali Dobročinný jarmark. 

Druhý ročník jarmarku do eD group opět přinesl kouzelnou sváteční atmosféru. I tentokrát nás navštívili pracovníci z Charity Opava vybavení úctyhodnou zásobou výrobků z keramiky, textilu či dřeva, pocházejících z jejich chráněné dílny.

Kolegové z eDéčka příležitost využili k vánočním nákupům a domů si odnesli hrníčky, andělíčky, povlaky na polštáře, ozdoby na stromeček a další dekorace nebo třeba hračky. Celkově za dárečky utratili přes 20.000 korun, které putují na konto charity.

„Kolegové přispěli přes 44.000 Kč na dobročinné projekty a dalších 20.000 Kč Charitě Opava.“

Pro velký úspěch v minulém roce jsme i letos nabídku rozšířili o homemade produkty přímo z domácností zaměstnanců eD. Ti připravili různé pochutiny, cukroví, vaječňák, griotku, zavařeniny a dokonce i domácí pivo nebo rukodělné výtvory, před kterými můžeme jen smeknout klobouk. Po tvorbě kolegů se jen zaprášilo, a některé dobroty jsme si společně vychutnali nad šálkem horkého punče. Děkujeme všem, kteří se zapojili. Ať už tvorbou nebo nákupem, pomohli jste vybrat dalších 12.257 korun.

Zároveň děkujeme také našim online dárcům – letošní novinkou jarmarku byla online sbírka, do které mohl každý z eD group (ať už z Ostravy či z jiných poboček) přispět dobrovolným příspěvkem. Konečná bilance sbírky činila neuvěřitelných 32.200 korun!

Celková suma 44.457 korun bude rozdělena na dobročinné projekty, které navrhli a odhlasovali zaměstnanci napříč eD group.
Příspěvek 12.000 korun putuje naší kolegyni, která pro svou dceru se zdravotním postižením využívá placené služby denního stacionáře.
♡ Na podporu nemocné Janky na Slovensku putuje 15.000 korun.
Zbývajících 17.457 korun darujeme azylovému domu pro matky s dětmi.

Už nyní se těšíme, že budeme v naší vánoční tradici pokračovat zase za rok.


 Pomáháme rádi ♡ Projekty, do kterých jsme se v rámci společenské odpovědnosti zapojili najdete na edecko.cz/spolecne-zodpovedne.