Otestovali jsme stylové chytré hodinky Garett Verona, které zvládnou 7 dní bez nabíječky

499

Poohlížíte se po chytrých hodinkách, které jsou elegantní, lehké, zvládnou všechny základní funkce, a zároveň jejich baterie dlouho vydrží? Pak svou pozornost zaměřte na model Garett Verona s 1,3palcovým tenkým AMOLED displejem a funkcí Always on displey.

Garett Verona lze pořídit v několika barevných provedeních a výrobce k nim nabízí i různé řemínky mnoha barev i materiálů. Hodí se tak k různým příležitostem a lze je sladit k elegantním i sportovním outfitům. S tím pomůže i možnost vybrat si z desítek designů ciferníku.

Parametry: 1,3palcový AMOLED displej, rozlišení obrazovky 360 × 360 pixelů, 68 g, ultratenký design – 6,8 mm, Always on displej, 185mAh baterie, IP67, monitor srdečního tepu, pulzní oxymetr a tlakoměr, několik sportovních režimů, kompletní přehled o aktivitě a spánku, kompatibilita s Android a iOS, upozornění na hovory a SMS, oznámení z různých aplikací.

Co je součástí balení Garett Verona?

  • Hodinky s řemínkem
  • Ochranná fólie na displej
  • USB nabíjecí magnetický kabel (napájecí adaptér do zásuvky není součástí)
  • Uživatelský manuál s odkazem na mobilní aplikaci QWatch

Zprovoznění hodinek i jejich spárování s mobilem je opravdu jednoduché a zvládnou to i úplní začátečníci. Kompatibilní jsou s iOSem i Androidem.

Trošku matoucí je akorát název aplikace, která se nejmenuje Garett, ale QWatch. Po jejím stažení pak zadáte základní údaje (e-mail, heslo, přezdívku, rok a měsíc narození a nastavení cílů – počet kroků, kilometrů a kalorií). Celým procesem vás aplikace přehledně provede.

První dojmy

Našim testem prošla zlatá varianta Verona Gold s kovovým řemínkem Gold Steel, jejíž vzhled je velmi elegantní.

  • Velikost a váha: Hodinky byly na ruce velmi příjemné. Displej je totiž opravdu tenký – má 6,8 milimetrů. Krom toho jsou i lehké – váží jen 68 gramů.
  • Řemínek: Příjemně překvapil kovový řemínek, který se dokonale přizpůsobil ruce. Hodinky tak na ruce téměř nešly cítit. A to dokonce ani během spánku.
  • Displej: Je dostatečně velký a jde na něm vše dobře vidět z různých úhlů. Barvy jsou pěkně živé, černá je skutečně černá a odezva na dotyk je rychlá, bez zasekávání.

Praktické funkce

  • Notifikace: Zavibrováním upozorní na volání, sms i další upozornění z mobilu. Při testování chodily vždy spolehlivě a neměly výpadky.
  • Noční režim: Lze jej zapnout manuálně nebo nastavit jeho automatické zapínaní a vypínání v určitý čas. Během nočního režimu hodinky nevibrují, nechodí upozornění. Výjimku má jen budík, ten vždy spolehlivě probudí.
  • Připomenutí pitného režimu: Lze nastavit upozornění na určité časy. Hodinky vždy zavibrují a připomenou, že je čas se napít.
  • Funkce najít telefon: Spuštěním funkce na hodinkách začne mobil zvonit.
  • Další funkce: Krokoměr, měření krevního tlaku, okysličení krve, tepové frekvence, spálených kalorií i kvality spánku, pořizování fotek telefonem, ovládání přehrávání hudby v mobilu, funkce vyhledání zařízení, monitor nečinnosti, informace o počasí, probuzení obrazovky pohybem ruky, stopky, časovač, budík.

Největší překvapení? Několikadenní výdrž!

Baterie hodinek má kapacitu 185 mAh, což může oproti některým jiným modelům působit jako málo. Výrobce deklaruje výdrž 7 dní. Reálně však vydržely bez pár hodin dokonce 11 dní! Bez starostí, a hlavně bez nabíječky, je tak lze vzít i na několikadenní pracovní cestu nebo na dovolenou. To je bezesporu výhoda oproti jiným chytrým hodinkám, které často vydrží den či dva.

Nutno však podotknout, že hodinky mají i funkci Always on displey. To znamená, že displej stále svítí – stále se na něm zobrazují základní údaje jako čas a datum. V takovém případě jsou nároky na baterii logicky daleko vyšší – vydržely 2 dny.

A co rychlost nabíjení? Také překonala očekávání. Výrobce deklaruje 120 minut na jedno nabití. Nám se nabily z 0 na 100 procent za 90 minut.

A co sport?

Garett Verona nabízejí spoustu sportovních režimů: chůze, běh, kolo, turistika, spinningové kolo, švihadlo, veslovací trenažér, eliptický trenažér, jóga, basketbal, volejbal, badminton, aerobik, jízda na kajaku, inline bruslení, tenis, fotbal, golf, stolní tenis, tanec, horolezectví a jiné sporty.

Doporučili bychom je však jen pro příležitostné aktivity. Velký ciferník totiž během cvičení občas trošku překáží. Předpokládáme však, že aktivní sportovci by se stejně poohlíželi po hodinkách jiného designu.

Silné vs. slabé stránky

✅ elegantní design (nejsou to klasické sportovní hodinky)

variabilita v designu (množství řemínků)

✅ intuitivní zprovoznění i ovládání v češtině

✅ zajímavý poměr cena/výkon

✅ výdrž baterie (v testu až 11 dní)

✅ rychlost nabíjení (v testu za 90 minut)

✅ displej a živé barvy

❌ neumožňují placení (NFC)

❌ není možné přijímat hovory a volat z nich

❌ při sportu občas překáží

Pro koho jsou Garett Verona?

Výrobce s nimi cílí zejména na ženy. My jsme ale vyzkoušeli, že tělo hodinek a řemínky jdou nakombinovat tak, aby vkusně sedly i mužům – třeba typ Verona Silver a řemínek Black Lether.

Model je vhodný pro ty, kteří hledají své první chytré hodinky. Nebo pro nenáročné uživatele, kterým stačí základní funkce a nepotřebují si do hodinek nahrávat další aplikace, platit s nimi nebo přes ně telefonovat.

Nejsou vhodné pro aktivní sportovce, ale spíše pro lidi, kteří sportují příležitostně a hledají spolehlivé zařízení na každodenní nošení. A v poslední řadě je ocení uživatelé, kteří nechtějí neustále kontrolovat stav baterie a každý den myslet na dobíjení.