Herní počítač HP Omen pro Alexe

349

Láska ke gamingu si cestu do srdce Alexe Míky našla netradičním způsobem. Při léčbě rakoviny mu videohry pomáhaly krátit čas a odvádět myšlenky do jiného světa – toho virtuálního. Nyní se e-sportu věnuje profesionálně, a díky eDéčku a značce HP má k dispozici také pořádný herní stroj.

Alex Míka, v herních kruzích známý spíše pod přezdívkou „Munet“, se do hraní zamiloval z nemocničního lůžka. Při léčbě rakoviny si krátil čas a zpříjemňoval dlouhé chvíle hrou League of Legends (LoL) a dalšími videohrami.

„Těžké nemoci jsou hlavně o hlavě. Mně pomohlo LoLko, kde jsem se odreagoval v jiném světě. Když vás něco drží nad hladinou, tak se na to zaměřte a spojit se s tím, jako se já spojil s LoLkem,“ přibližuje Alex svůj příběh. Postupem času se v hraní zlepšoval až do té míry, že začal přemýšlet o kariéře v e-sportu. Nejprve se angažoval ve vlastním herním týmu a později hrál i v dresu profesionálního týmu Brute.

A právě ve spolupráci s Brute a značkou HP jsme Alexovi věnovali herní počítač. Našlapaný HP Omen 45L GT22-0012nc mu bude spolehlivě pomáhat v dosažení jeho gamingových cílů.

„Když mi pan Pavel Dvořák (CEO Brute) řekl o Alexovi, věděl jsem, že tohle jsou přesně ty příběhy, které chceme podporovat. Spojil jsem se s HP a domluvili jsme se, že Alexovi věnujeme tu nejlepší herní mašinu, co máme od HP k dispozici,“ vysvětlil Vít Veveričík, produktový manažer z eD, který v daru pro Alexe sehrál důležitou roli. Zároveň dodal, že eDéčko se tímto stalo také oficiálním partnerem esportového týmu Brute.

Na fotce zleva: Vít Veveričík, produktový manažer eD system, Alex „Munet“ Míka, Libor Černý, zástupce společnosti HP.

 Pomáháme rádi ♡ Projekty, do kterých jsme se v rámci společenské odpovědnosti zapojili najdete na edecko.cz/spolecne-zodpovedne.