CS21 Nextnet slaví jubileum. IT služby trhu dodává již 30 let

166

Outsourcing IT služeb, systémová integrace, datové sítě, prodej softwaru i hardwaru nebo zálohování dat. Společnost CS21 Nextnet patří k uznávaným dodavatelům informačních technologií.

Mezi její klientelou najdete jména jako IBM, Liberty nebo Visteon. Pro své zákazníky zajišťují projekty, realizace i správu komplexního řešení IT. A českému trhu nabízí své služby již celé tři dekády. Jak se firma od svého založení změnila a jaké předsevzetí si do dalších let dala? To v rozhovoru prozradil ředitel Jiří Čončka.


Letos oslavíte 30 let na českém trhu. Můžete krátce shrnout, co se od počátků firmy změnilo a kam se společnost posunula?

Začínali jsme ve více sférách – mimo jiné i jako regionální provider konektivity, navrhovali a dodávali jsme zabezpečovací a kamerové systémy a věnovali jsme se sestavování a prodeji vlastní značky počítačů Xerius®. Postupem času jsme se z obecných řešení zaměřili na konkrétní specifické potřeby a požadavky našich klientů. V současné době klademe důraz především na cloudová řešení, problematiku cybersecurity a komplexní řešení IoT.

Vy sám jste ve firmě již pět let. Jak se za tu dobu změnila vaše pozice?

Měl jsem příležitost učit se od významných mentorů, kteří v naší společnosti zanechali za ta léta svou stopu, a realizovat své nápady a myšlenky na více pozicích oddělení obchodu, od asistenta až po ředitele. A tyto nasbírané zkušenosti mi napomohly k získání řídící funkce, konkrétně postu ředitele a jednatele společnosti.

Zákazník by měl odcházet s dobrým pocitem, že o něj bylo maximálně postaráno.

Jaká byla největší pracovní překážka, se kterou jste se musel potýkat?

Vždy jsem za největší výzvu považoval skloubení specifického prostředí IT s nadstandardním přístupem k požadavkům zákazníků. K tomu se vztahuje také udržení očekávané úrovně kvality, kterou se nám daří naplňovat díky kompetentním spolupracovníkům.

Jak byste popsal filozofii CS21 Nextnet?

Dodat co nejkvalitnější služby v ideálním poměru cena/výkon tak, aby zákazník odcházel s dobrým pocitem, že o něj bylo maximálně postaráno, a rád se vracel.

A co firemní kultura? Máte nějaké své zásady týkající se vedení?

Vnímám společnost jako rodinnou, protože každý zaměstnanec má u nás příležitost vyjádřit své nápady a myšlenky s vědomím, že vždy budou vyslechnuty. Dlouhá léta razíme politiku otevřených dveří. Jsem hrdý na to, že důvěra mezi kolegy a vedením je nastavena dlouholetými zkušenostmi a podporována mimo jiné i společnými volnočasovými aktivitami. Věřím v týmovou práci, kdy má každý zaměstnanec svou unikátní pozici, která je důležitá pro fungování firmy jako celku.

Výročí často bývají příležitostí k určité bilanci a novým předsevzetím. Máte nějaká? Chtěl byste CS21 Nextnet něco popřát?

Předsevzetí si nedávám, více mi vyhovuje vize a inspirace, jak jí dosáhnout. K našim aktuálním plánům ale patří především rozšíření dodavatelských vztahů do sousedních zemí a užší zaměření na cloudové služby a bezpečnost. Přeji nám úspěšnou budoucnost, které, jak věřím, můžeme dosáhnout díky spokojeným zákazníkům, partnerům a zaměstnancům.

Mgr. Jiří Čončka, ředitel a jednatel
společnosti CS21 Nextnet.

Více o společnosti CS21 Nextnet se dozvíte na stránkách www.cs21nextnet.cz