Očima produkťáka: IronWolf disky pro skutečné profesionály

139

Ať už využíváte NAS pro uchování firemních dat nebo jako domácí zálohu, na jednu věc je třeba myslet již při koupi. Jádro musí tvořit kvalitní pevné disky. Modely řady IronWolf tuto podmínku bez pochyby plní. Jsou navržené pro nasazení v datových úložištích, poskytují širokou kompatibilitu, bohatou výbavu, vysokou výdrž a extra dlouhou životnost optimalizovanou pro provoz 24/7.

Společnost Seagate se pyšní více než 40letou zkušeností z oblasti výroby pevných disků, což z jejích produktů dělá spolehlivá paměťová média pro celou škálu uživatelů. Konkrétně série IronWolf je zaměřena na uživatele, kteří ocení vysokou kapacitu a spolehlivost. Na výběr nabízí dva modely – IronWolf a IronWolf Pro. Disky o rozměru 3,5 palce disponují pamětí od 1 TB do 12 TB u prvního zmíněného modelu a 2 TB až 20 TB u druhého z nich.

IronWolf versus IronWolf Pro

Disky IronWolf jsou navržené pro systémy NAS využívané v domácnostech a v prostředí malých firem s pracovním zatížením 180 TB ročně a nabízejí tříletou záruku. Modely Pro jsou určené pro komerční i podnikové systémy se zatížením až 550 TB ročně a poskytují záruku celých pět let.

Přestože je výkon obou disků na skvělé úrovni, IronWolf Pro nabízí něco navíc pro náročné uživatele. Zatímco základní IronWolf disponuje přenosovou rychlostí 210 MB/s, model Pro při kapacitě 4 TB nabídne až o 40 MB/s vyšší rychlost a čtyřnásobnou vyrovnávací paměť. Navíc přidá dvojnásobně delší průměrnou životnost, tedy dva miliony hodin, a poskytne rychlejší přístup k pracovním souborům, kratší čas zálohování i vibrační optimalizaci.

Ochrana dat i obrana proti selhání

Celkovou spolehlivost systému zlepšuje software IronWolf Health Management (IHM), který vám pomůže nepřetržitě chránit stav vašich dat. Uchovává záznamy o stavu zařízení, jako jsou teplota, otřesy, vibrace či integrita signálu. Součástí softwaru jsou také adaptivní algoritmy, které monitorují kritické parametry disku týkající se přenosu, výkonu nebo schopnosti přečíst a zapsat data. K modelům Pro jej navíc získáte po celou dobu životnosti disku zdarma.

Služba Rescue Data Recovery Services, kterou budete mít ke všem modelům IronWolf také zdarma, vám pomůže s obranou proti selhání disku, virům, softwarovým problémům, přírodním katastrofám či lidským selháním. K ruce vám bude tým špičkových odborníků na obnovu dat, který se může pochlubit 95procentní úspěšností při obnovení.

Řada IronWolf Pro byla navržena, aby poskytla vysoký výkon a spolehlivost vícešachtových komerčních a podnikových RAID řešení pro více uživatelů. Díky pětileté záruce a službám určeným k ochraně dat a obraně proti selháním tak budete moci opět klidně spát.

5 klíčových vlastností podle Tomáše Zapletala
► Výdrž, výbava a rozšířitelnost.
► Kapacita od 2 TB do 20 TB.
► 3letá a 5letá záruka.
► Služba Rescue Data Recovery Services.
► Software IronWolf Health Management.


Více informací k produktům Seagate poskytne produktový manažer eD:
Tomáš Zapletal: +420 597 444 349 | tzapletal@edsystem.cz