Představení značky a týmu Intel

175

Technologický gigant a jeden z nejvýraznějších hráčů na trhu integrovaných zařízení, to je společnost Intel Corporation. V roce 2021 byla značka oceněna na 35,7 miliardy dolarů a jedná se tak o sedmnáctý nejhodnotnější brand světa.

V poslední době čelil IT trh i sama společnost pandemii koronaviru a polovodičové krizi. Potíže s nedostatkem produkce při zvýšené poptávce přinesly velký důraz na rozvoj odvětví a řadu investic do nových výrobních kapacit i moderních procesů.

Také Intel oznámil svůj plán investovat 40 miliard dolarů do výstavby nových továren a expanzi v USA a Malajsii. Až 80 miliard euro pak využije v zemích Evropské unie na výzkum, vývoj a rozšíření výroby.

Kromě investic do rozvoje dbá tato moderní americká společnost také na obecnou prospěšnost a zasazuje se o vytvoření odpovědnějšího, inkluzivnějšího a udržitelnějšího světa.

Mezi její aktivity patří například boj proti modernímu otroctví, zajištění transparentnosti dodavatelských řetězců, podpora vývoje revolučních technologií ve zdravotnictví, vývoj bezpečnosti autonomních vozidel nebo udržitelnost a co nejnižší ekologická stopa.

V portfoliu eD můžete aktuálně najít více než 380 produktů Intel, o které pečuje náš dvoučlenný tým ve složení Jan Okřina a Roman Antes.


O portfolio Intel v eD pečují:

Jan Okřina, produktový manažer

Intel vyniká svou kvalitou a novými technologiemi. Na trhu působí již desítky let a také díky tomu si značka vybudovala pozici jedničky na trhu procesorů. Pro zákazníky je zajímavý hlavně vysoký výkon a velká spolehlivost produktů. Za mě je Intel stoprocentně první volba při výběru procesoru.

Tel: +420 724 222 074 | e-mail: jokrina@edsystem.cz


Roman Antes, senior marketingový manažer

Lidé v Intelu jsou velmi aktivní a nadšení i pro netradiční formáty komunikace. Mám proto radost, že spolu vymýšlíme nové způsoby, jak značku na trhu prezentovat. Intel, to je známá, silná a zavedená značka procesorů a počítačů. V poslední době jsou velmi populární například minipočítače NUC, které nabízí úsporné a elegantní řešení do kanceláří i domácností.

Tel: +420 724 611 533 | e-mail: rantes@edsystem.cz


Intel tým doporučuje:

► NUC 11 Essential Atlas Canyon

Kompaktní a cenově dostupný: Modely řady NUC měřící jen pár centimetrů jsou plnohodnotné barebone systémy v různých konfiguracích podle toho, co zrovna uživatel potřebuje. Lze zvolit model s instalovanou pamětí, rychlou pamětí Intel Optane, pevným diskem i operačním systémem. Nebo jej lze pořídit čistě bez těchto komponent či systému a dovybavit si jej dle představ. Variant je vícero, záleží na preferenci uživatele.

Energeticky úsporný: Velkou výhodou zařízení je energetická úspora oproti klasickým sestavám. NUC spotřebuje minimum energie, přitom ale nabídne dostatek výkonu. Bez problému zvládne každodenní práci v kanceláři, zábavu při surfování na internetu, prohlížení fotek či sledování filmů. Jádra jsou založena na procesorech Intel Celeron či Pentium, obrazový výstup zajišťují grafické karty Intel UHD Graphics. NUC je tak vhodný nejen do domácností, ale také do kanceláří, podniků nebo škol.


► NUC 12 PRO Dragon Canyon Kit

Nejvýkonnější mini PC: Nová řada kompaktních zařízení Intel přináší výkon, který bez problému zvládne nejen běžné aplikace a zábavu, ale neváhá si troufnout také na náročnější hry. Potřebnou sílu dodává procesor desktopové rodiny Intel Core 12. generace ve variantách Core i7-12700 a Core i9-12900, doplněný podporou rychlé operační paměti DDR4 a jednotek SSD M.2. Konkrétní model paměti i disku si už každý uživatel zvolí sám.

Prvotřídní výbava i konektivita: Ve skříni se zdrojem tvoří jádro počítač Eden Bay v podobě karty pro PCle, který nese procesor, paměti i úložná zařízení. O zobrazování dat se stará grafika Intel UHD Graphics. NUC nabízí celou řadu možností připojení od wi-fi 6E ax přes Bluetooth, 10G LAN, HDMI, USB 3.2 Gen 2 až po Thunderbolt 4.