Intel NUC Enthusiast: Speciální vydání NUCu jako dárek k 10 letům na trhu

141

Přestože se může zdát, že jsou minipočítače výsadou dnešní moderní doby, jsou s námi již řadu let. Důkazem rozhodně je, že Intel NUC nedávno oslavil své první kulatiny. Na trhu jej totiž můžete potkávat už celých deset let.

Kompaktní počítače o rozměrech pouhých pár centimetrů ze stáje Intel zdobí pracovní stoly již od roku 2012. A k desátým narozeninám připravila značka milovníkům miniPC překvapení. Novinku v podobě modelu Intel NUC 12 Enthusiast.

Zařízení navržené speciálně pro tvůrce obsahu opět přináší vysoký výkon v malém těle. Tento vymazlený drobeček v sobě totiž nese kombinaci procesoru Intel Core 12. generace a samostatné grafiky Intel ArcTM. Tvůrci a hráči tak mohou popustit uzdu své fantazii s pohlcující grafikou, bleskurychlou konektivitou a výkonem připraveným na streamování. To vše v tenkém počítači, který zapadne do každé místnosti.

Maximální výkon, minimální velikost

Výkon začíná procesorem Intel® CoreTM i7-12700H a inovativní hybridní architekturou. Ta přináší kombinaci výkonných jader Performance (P-jádra) pro náročné úlohy a menších Efficient-core (E-jádra) pro úlohy na pozadí. Technologie Intel® Thread Director pak přiděluje pracovní zátěž správným jádrům tak, aby optimalizoval výkon zařízení.

Jak to v praxi může vypadat? Zatímco například úpravu videí převezmou na starost výkonnější P-jádra, méně náročné úlohy, jako třeba import fotografií na pozadí, vyřeší E-jádra. Díky tomu NUC poskytne dostatečný výkon a efektivitu pro streamování, editaci, nahrávání, prohlížení a přehrávání bez přeskakování.

Stvořeno pro kreativitu

Vstupte do tvorby obsahu nové generace. Počítače a sestavy Intel NUC 12 Enthusiast jsou prvním modelem s diskrétní grafikou Intel ArcTM, která je doplněna o umělou inteligenci a technologii Intel® Deep Link.

Grafika nabízí řadu funkcí pro urychlení kreativních procesů. Jednou z těchto funkcí je například kódování AV1, které ArcTM přináší jako vůbec první na světě. Hardwarově akcelerované kódování je doslova game changer pro tvorbu videí, a její vlastníci tak budou připraveni na novou generaci multimédií.

Kromě toho je grafika vybavena také technologií Intel Deep Link, která využívá plný výkon CPIU a GPU k urychlení výpočetně náročných úloh, Ray tracingem v reálném čase nebo vylepšenou umělou inteligencí, která i z 1080px obrazu vytvoří 4K, aniž by došlo ke snížení výkonu.

Připraven k připojení

Tvůrci mohou stahovat, upravovat a nahrávat streamy bleskovou rychlostí. Každý systém podporuje až 64 GB dvoukanálové paměti DDR4, tři sloty M.2 PCIe včetně dvou slotů Gen4, nejnovější možnosti bezdrátového připojení s technologií Intel® KillerTM Wi-Fi 6E a Bluetooth® 5.2.

Preferovaný setup pak usnadňuje horizontální nebo vertikální umístění a rychlé připojení prostřednictvím dvou portů ThunderboltTM 4 a šesti portů USB 3.2 Gen2.

Intel NUC Enthusiast byl zkrátka stvořen pro budoucnost kreativity. Je vybaven nejnovějšími technologiemi a poskytuje maximální výkon, nadstandardní konektivitu a inovativní možnosti pro tvorbu. To vše v mimořádně malém provedení, které umístíte téměř kamkoli. Ať už jste tvůrce obsahu nebo vášnivý hráč, s tímto drobným elegánem rozhodně nešlápnete vedle.

Funkce:

  • Procesor Intel® CoreTM i7-12700H 12. generace
  • Grafická karta Intel® ArcTM A770M
  • Rozměry: 230 x 180 x 60 mm
  • 2x M.2 22×80 PCIe x4 Gen4 NVMe a 1x M.2 22×80 PCIe x4 Gen3 NVMe nebo SSD SATA3
  • Intel® KillerTM Wi-Fi 6E AX1690i a Bluetooth® 5.2
  • Port Intel® 2,5GbE
  • 2x ThunderboltTM 4 porty (1x přední, 1x zadní) 6x USB 3.2 Gen2 porty (2x přední, 4x zadní)
  • 330W napájecí zdroj
  • Horní logo s podsvícením RGB a uživatelsky vyměnitelnou maskou
  • Vertikální nebo horizontální orientace (vertikální stojan je součástí dodávky)
  • 3letá záruka Intel

Více informací o produktech Intel poskytne produktový manažer Jan Okřina (jokrina@edsystem.cz).