eD WORLD22: Reportáž z podzimní konference

197

Dorazit na konferenci osobně, anebo se dívat z pohodlí domova? Luxus vybrat si preferovanou formu účasti již naši zákazníci znají. A oblíbený formát 2 v 1 jsme přinesli také na podzimní eD WORLD. I tentokrát si tak diváci užili padesátku zapojených značek, žhavé novinky z trhu nebo reportáže. V Praze i online.

Prostory pražského Clarion Congress hotelu se v úterý 18. října naplnily odborníky ze světa IT. Konala se zde konference eD WORLD, která opět propojila tradiční setkání s online vysíláním na webu edworld.cz. Jak diváci přímo v Praze, tak i ti připojení na dálku si mohli
užít nabitý program. Nechyběly novinky ze světa IT, informace přímo z trhu, produktové premiéry ani networking.

Online přenos na webu: Prostředí konferenčního webu edworld.cz opět nabídly živé vysílání z přednáškových sálů i přenos vstupů eD reportérky.

3-2-1 startujeme

Před devátou hodinou ranní se již ve foyer hotelu Clarion začali pomalu scházet první účastníci. Přichystáno pro ně bylo příjemné překvapení, kromě tašek s dárkovými předměty si totiž první dvě stovky návštěvníků odnesly navíc konvici Xiaomi Mi Electric Kettle.

Přesně v 9:30 pak konferenci oficiálně zahájil marketingový ředitel Šimon Churý společně s moderátorkou Andreou Antony, kteří přivítali návštěvníky v Praze i ty u obrazovek a odstartovali celodenní program.

Dárky pro ranní ptáčata: Pro první dvě stovky návštěvníků jsme připravili uvítací dárek, konvici Xiaomi Mi Electric Kettle.

Přednášky v Praze i na obrazovkách

Ve třech přednáškových sálech slovo převzali zástupci světových IT značek. Mezi spíkry nechyběli například Jaroslav Petráš s předpremiérou 13. generace procesorů Intel, Michal Sztemon s novinkou AMD Ryzen 700 nebo Matěj Kopecký z Epsonu, který představil projektory pro moderní výuku na školách. Celkem zaznělo 24 odborných přednášek, které doplnila panelová diskuze na téma Distribuce a služby budoucnosti a dvě speciální přednášky firem DNS a E LINKX.

V průběhu dne mohli návštěvníci potkat zástupce padesátky zapojených značek, jako AOC/Philips, Brother, Canon, Epson, Fujitsu, HP, Intel, Kingston, Lenovo, LG, Microsoft, Realme, Samsung, Tesla a další. Koncentrace odborníků z branže tak byla opravdu vysoká a příležitostí pro networking i prohlubování obchodních vztahů více než dost.

Tři výstavní sály: Samostatné sály připravily značky AOC/Philips, Epson a Lenovo. V sále Lenovo navíc proběhla speciální tombola značky, s hlavní cenou v hodnotě 80 tisíc korun.

Novinky a zábava na stáncích

Jaké produkty budou v následujících měsících hýbat IT trhem? To zjistili návštěvníci na výstavní ploše, kde na ně čekala čtyřicítka stánků a k tomu tři samostatné výstavní sály. Zástupci světových značek přichystali doslova přehlídku produktových novinek.

Účastníci si mimo jiné užili například představení chytrých brýlí Lenovo Think Reality nebo premiéru monitoru Samsung ARK Odyssey. Tento 55palcový herní mazlík byl mimochodem vůbec poprvé k vidění v Česku a na Slovensku, a možnosti zahrát si na něm neodolali
nejen nadšenci ze světa gamingu.

Výstavní plocha navíc nabídla soutěže o ceny i doprovodný program. Uhasit žízeň pomohl barman v sále Epson, kofeinové opojení přinesl barista v sále AOC/Philips a pivo přímo ze šasi počítače se čepovalo v sále Lenovo.

Premiéry i předpremiéry: Návštěvníci i diváci připojení online si užili předpremiéru 13. generace procesorů Intel nebo herní novinku Samsung ARK Odyssey.

Po stopách reportérky Hanky

O výstavní sál nepřišli ani diváci online. Jak to na konferenci vypadalo, co zajímavého připravily značky na stáncích i co se dělo v zákulisí konference prozradila naše eD reportérka Hanka Koutná. Skrze její vstupy mohli sledující nahlédnout pod pokličku celé akce a nasát tak atmosféru přímo z místa konání. Během devíti vstupů Hanka navštívila například sály Lenovo, Epson či AOC/Philips, stánky HP a Samsung nebo zónu Intel.

Chápeme, že stihnout každou z přednášek ve třech sálech a navíc sledovat stream eD reportérky je tak trošku nadlidský úkol. Díky online vysílání už však divákům nic neuteče. Vůbec poprvé jsme online vysílali všechny přednáškové sály. A tak nejen, že si diváci připojení na dálku mohli užít kompletně všechny odborné přednášky, ale zároveň vznikly také jejich záznamy na webu edworld.cz.

Ke zhlédnutí zpětně: Všechny odborné přednášky, panelovou diskuzi i vstupy eD reportérky Hanky si mohou zákazníci pustit ze záznamu.

Domů nikdo neodešel s prázdnou

Informacemi nabitý program byl proložen intenzivním networkingem a odlehčen příjemnými coffee breaky a obědem. V průběhu dne mohli účastníci navíc soutěžit o dárky partnerů, a to jak na jednotlivých přednáškách a stáncích, tak i v závěrečné tombole.

Z té si výherci domů odnesli například monitor Philips, projektor Epson, tiskárnu HP, chytré hodinky Garett nebo licenci od Bitdefenderu. Vyhlášením závěrečné tomboly jsme zároveň ukončili denní část konference a návštěvníci se již mohli začít přesouvat na navazující VIP party.

Večerní program a Noc zrcadel

Pro večerní VIP party jsme rozzářili Křižíkovy pavilony Pražského výstaviště. Téma Noc zrcadel bylo znát napříč pavilony C i D a nabídlo taneční vystoupení Mirror LED Dance i bohatý doprovodný program. Po celý večer mohli hosté potkávat dvojici Walking Mirror Couple, vyměnit si pár gest s mimem, vyzkoušet iluze obličejů nebo si zasoutěžit na laserové překážkové dráze. Jako památku si pak odnesli fotografie z tematického foto koutku.

Opět nechyběla ani kulturní část večera. Hudební vystoupení obstaral Václav Noid Bárta s kapelou a do pozdních hodin hrál oblíbený DJ Lowa. Tradičně si hosté užili také bohatý raut včetně sweet baru i otevřený bar po celý večer.

Nový formát opět o kousek dál

Formát 2 v 1 si zákazníci vyzkoušeli již na jarním eD EXPU. To bychom však nebyli my, kdybychom se konferenci nepokusili ještě o kousek vylepšit. „Nově jsme vysílali ze všech tří přednáškových sálů, díky čemuž jsou dostupné záznamy kompletně všech odborných přednášek. Vyhověli jsme tak požadavkům účastníků v Praze, kteří některé z přednášek nestihli v průběhu dne navštívit i sledujícím online, kteří mohli vybírat z přednášek všech značek,“ upřesnila inovace Martina Brauner, eventová manažerka eD.

Konference svým unikátním formátem přilákala přes tisícovku účastníků z Česka i Slovenska. „V den konání akce do Prahy dorazilo více než šest stovek účastníků, přes tisíc zhlédnutí jsme zaznamenali online. Díky záznamům počet zhlédnutí stále roste, již v tuto chvíli se přehoupl přes dva tisíce,“ přiblížila zájem o konferenci Martina Brauner. Zároveň připomenula, že archiv přednášek bude dostupný ještě několik týdnů.


Čísla z konference

  • 600 návštěvníků fyzicky v Praze
  • 2165+ zhlédnutí záznamů online
  • 50 zapojených IT značek
  • 40 výstavních stánků v sále
  • 3 výstavní sály značek
  • 24 přednášek vysílaných online
  • 2 weby edworld.cz a edecko.cz/edworld22
  • 400 návštěvníků večerní VIP party