Software jako služba. Řekněte si o platformu pro efektivní prodej licencí

355

Prodáváte svým zákazníkům softwarové licence? A co kdybychom vám nabídli šikovnou platformu, která vede přehled o všech vámi prodaných produktech? Díky službě Sáša je prodej, správa i obnova softwaru jednoduchá, přehledná a dostupná kdykoli a kdekoli. S našimi videonávody si vše osvojíte raz dva.

(Pokud službu Sáša znáte a využíváte ji, přejděte na závěr článku, kde najdete videonávody, jak s resellerskou platformou pracovat.)

Již je to nějaký pátek, co nabídku eD doplnila Sáša – služba ve světě známá jako SaaS (software as a service). Od té doby pomáhá desítkám resellerů prodávat časově omezené softwarové licence. Aktuálně je uživatelům Sáši k dispozici přes 200 typů licencí programů Microsoft CSP (Cloud Solution Provide), Google cloud či AWS. To však není vše. Do budoucna mají přibýt další značky – IBM, Cisco, Avast nebo Bitdefender.

Proč mají reselleři Sášu rádi?

  • Přináší konkurenční výhodu.
  • Rozšiřuje nabídku produktů a služeb.
  • Umožňuje získat nové zákazníky a rozvíjet obchodní vazby se stávajícími.
  • Zajišťuje lepší ceny pro Microsoft CSP.
  • Prodejce sám stanovuje marži pro koncového zákazníka.
  • Resellerská platforma poskytuje přehled o aktuálních licencích zákazníků.
  • Automatická fakturace šetří čas.

Proč Sáša padne do oka i koncovým zákazníkům?

  • Sníží investiční náklady, resp. rozloží je na delší období do nákladů provozních.
  • Získají licenci do několika minut od objednání.
  • V nabídce jsou nejnovější licenční programy jednotlivých produktů.
  • Možnost nastavení automatické obnovy licencí.
  • Správa licencí splňuje veškerou ochranu soukromí a podmínky GDPR.
  • Za službu zodpovídají profesionálové s více než 30letými zkušenostmi z IT trhu.

Řekněte si o jedinečnou platformu

Prodej softwaru je díky Sáši zkrátka jednoduchý a zahrnuje řadu chytrých funkcí pro prodejce i koncového zákazníka. Klíčem je zmíněná moderní resellerská platforma, do které získá přístup každý, kdo se rozhodne službu Sáša využívat. 

„Resellerská platforma je v podstatě webová stránka, pro každého partnera jedinečná. Na této webové stránce si může partner navést své koncové zákazníky a objednávat jim licence. Vše tam má přehledně – objednávky, počet licencí, expirace licencí, faktury i reporty,“ vysvětlila produktová manažerka Lucie Adámková, která má projekt na starost.

Jak dodala, díky reportům partneři získají přehled o měsíční obratu za prodej softwaru a o průměrné marži. Krom toho vidí, kteří zákazníci od nich nejvíce nakupují a který produkt se prodává nejvíce.

Prodejci, kteří využívají službu Sáša, mají k dispozici moderní prodejní platformu.

Zaujala vás služba Sáša a chtěli byste vyzkoušet prodej softwaru přes resellerskou platformu? Zaregistrujte se na webu itsasa.cz nebo napište produktové manažerce Lucii Adámkové na e-mail ladamkova@edsystem.cz.


Videonávody. Osvojte si prodejní platformu raz dva

Sášu znáte a chtěli byste se v resellerské platformě rychle zorientovat? Nebo vás Sáša zaujala a rádi byste nahlédli, jak prodejní platforma funguje? Natočili jsme několik videonávodů, díky kterým si prodej snadno osvojíte.

Co vše vám ukážeme?

  • Jak přidat nového zákazníka.
  • Jak objednat novou licenci.
  • Jak si přizpůsobit plochu v resellerské platformě svým potřebám.
  • Jak dokoupit novou licenci pro koncového zákazníka.
  • Jak stornovat objednanou licenci.

Reference našich klientů

Portál pro SaaS používám zhruba půl roku a oceňuji jednoduchost a rychlost objednání. Okamžitá aktivace a předání k užívání zákazníkovi je velký benefit. Oproti CSP je přikoupení licencí jednodušší a díky zachování stejné expirační doby odpadá složitá fakturace, i když má zákazník více produktů s různou expirační dobou. Jen je nutné si před nabídkou u takového přikoupení vypočítat cenu na kratší dobu.Tomáš Suchý

Za možnost využívat rethink portál jsem moc rád. Velkou výhodou je rychlost aktivace licence, kdy je licence aktivní prakticky ihned po objednání. Příjemná je i možnost vytvářet si vlastní kategorii produktů, kde můžu mít ty nejčastěji používané.M. Pražma, Argument s.r.o.

Výborná je rychlost nákupu licencí a připsání zákazníkovi do účtu. Je fajn, že je nám k dispozici produktová manažerka paní Adámková, která tomu rozumí a se vším nám pomůže.  Služba splňuje svůj účel a oproti starému systému je to obrovská pomoc.Blue technology s.r.o.

Výborná je rychlost nákupu licencí a připsání zákazníkovi do účtu. Je fajn, že je nám k dispozici produktová manažerka paní Adámková, která tomu rozumí a se vším nám pomůže.  Služba splňuje svůj účel a oproti starému systému je to obrovská pomoc.Blue technology s.r.o.

Ako Microsoft partner som hľadal spôsob nákupu CSP licencií a riešenie od eD na platforme rethinkportal.com prišlo pre mňa v ten správny čas. Po krátkom zoznámení sa s portálom a základným nastavením som veľmi rýchlo mohol nakupovať prvé licencie a pridávať zákazníkov. Ak už zákazník tenant má, je potrebné ho do systému pridať a požiadať o správne zaradenie, ale paní Adámková z eD je veľmi nápomocná a vždy ústretová. Keď vytváram úplne nového zákazníka bez tenantu, proces je úplne automatický, systém na portáli a taktiež aj na Microsoft platforme vytvorí všetko potrebné a ja môžem začat vytvárať užívateľov a pridelovať licencie. Z doterajšej skúsenosti môžem toto riešenie len odporučiť a tímu z eD system poďakovať za výbornú spoluprácu.Daisybits s.r.o.


Zaujala vás služba Sáša? Pak byste možná rádi poznali i Dášu, platformu pro správu IT výbavy.