Představení značky a týmu Seagate

123

Žijeme v době datové. Pro firmy i uživatele dnes data znamenají daleko více než kdy dříve a jejich efektivní uchovávání se stává prioritou. Americká společnost Seagate se již od roku 1979 zaměřuje na vývoj produktů, které data pomáhají sdružovat i chránit.

Prvním úspěšným produktem značky se v roce 1980 stal 5MB disk 5,25″, jenž dobyl polovinu trhu. Od té doby je Seagate považován za průkopníka ve výrobě médií pro ukládání dat. K upevnění této pozice dopomohl nejen inovativní vývoj produktů, ale také akvizice konkurenčních společností, například firmy Maxtor. Aktuálně je Seagate globálním lídrem na poli diskových jednotek, přičemž na trhu HDD dosahuje podílu přes 44 procent.

V sortimentu značky najdete pevné disky pro počítače, notebooky, servery, NASy a datová úložiště. Stále platí, že HDD obecně nabízejí větší záznamovou kapacitu, lepší cenu za jednotku úložiště a delší životnost produktu. Vyvíjené kapacity se navíc neustále zvyšují. Již v polovině roku 2023 Seagate uvede na trh pevné disky s kapacitou 30 TB a více.

Kromě produkce HDD a SSD se společnost zabývá i vývojem softwaru a je tak poskytovatelem produktů, které umožňují počítačům ukládat a spravovat informace. V portfoliu eD najdete více než 140 produktů, o které pečuje náš dvoučlenný tým.


O portfolio Seagate v eD pečují:

Filip Zúber, produktový manažer

So značkou sa v eD stretávam už viac
ako 4 roky. Seagate je líder v riešení
hromadného ukladania údajov s veľmi
širokou ponukou produktov. Okrem
toho niektoré produkty v konkrétnych
špecifikáciách nevyrába žiadny iný
výrobca a teda sú jedinečné na trhu.

Tel: +420 724 222 099 | e-mail: fzuber@edsystem.sk


Monika Vyhlídalová, marketingová specialistka

Seagate, to je pro mě symbol výkonného
a kvalitního úložiště. Značka po více než
40leté historii reprezentuje technologickou
špičku svého odvětví. Osobně oceňuji
širokou škálu produktů a různých kapacit.
Myslím, že i v gamingu má Seagate
rozhodně co nabídnout.

Tel: +420 724 222 079 | e-mail: mvyhlidalova@edsystem.cz


Seagate tým doporučuje

IronWolf série

Ideální volba pro NAS zařízení: Pevné disky z řady IronWolf jsou stavěny pro nepřetržitý provoz a jsou ideálním řešením pro NAS servery. Nabízí v první řadě vysokou spolehlivost a dlouhou životnost. Modely jsou dostupné v kapacitách 1 až 18 TB. Vyšší řada IronWolf Pro nabízí kapacity 4 až 20 TB. Všechny modely jsou kompatibilní s výrobci NAS, jako jsou Synology, Qnap, Asustor, Thecus či TerraMaster.

Spolehlivý software pro prevenci a obnovu dat: IronWolf Health Management je dostupný pro disky o kapacitách 4 TB a více. Tento software pomáhá nepřetržitě chránit stav vašich dat tím, že monitoruje prostředí a poskytuje vhodná preventivní opatření. Pokud dojde k selhání, nabídne software možnost využít službu pro záchranu a obnovení dat.


Star Wars speciální edice disků

Externí HDD disky ve speciálním designu: Kousek, který potěší všechny fandy kultovních sérií. Přenášejte data na stylové řadě oficiálně licencovaných disků Seagate FireCuda Gaming. Navržena je mimo jiné i ve speciálním StarWars designu. Můžete si pořídit HDD Mandaloriana, Grogu, Boba Fetta či jako Beskar. Všechny varianty disků mají kapacitu 2 TB, velikost 2,5″ a nepotřebují externí napájení. Zároveň nabízejí skvělý poměr ceny a výkonu. Pro připojení k počítači a na přenos dat využívají rozhraní USB 3.2 Gen 1 a konektor Micro USB-B. V balení samotného disku je i kabel.

I SSD může být stylové: Série připomínající Beskar ingot zahrnuje navíc i SSD M.2 disk a Sata SSD. Pod tímto šik designem se skrývají disky z řady FireCuda o velikostech 500 GB a 1 TB v případě M.2 SSD a dále 1TB a 2 TB v případě Sata SSD.