Ostrava City Marathon a eD jako hlavní partner firemních štafet

37

Ostravský City Marathon je naše srdcovka. Štafetu pod jeho hlavičkou naši kolegové běhají už pěknou řádku let. Letos jsme se rozhodli zapojit ještě o kousek intenzivněji. Stali jsme se hlavním partnerem firemní a smíšené štafety.

O tom, že v eD fandíme sportu, není pochyb. A na seznam našich sportovních aktivit jsme nově přidali další počin. Oficiální partnerství s Ostrava City Marathonem pro roky 2022 až 2024. Po dobu tří let nás tak můžete v době konání maratonu pravidelně potkávat na trati.

Historie ostravského maratonu sahá až do roku 1923 a každoročně se jej účastní běžci z celého Česka i Evropy. Jeho trasa vede samotným srdcem naší domoviny, centrem Ostravy. Konkrétně začíná a končí na Masarykově náměstí, přičemž účastníci probíhají kolem Komenského sadů a nábřeží Ostravice.

Díky nově vzniklému partnerství již letos mohli běžci na trase zahlédnout naše typické malinové logo a vítězové všech kategorií si kromě cenných medailí odnesli také balíčky se sportovními odměnami přímo od nás z eD.

Dva týmy v top patnáctce

Ani letos jsme si podzimní firemní štafetu Ostrava City Marathonu nenechali ujít. Jako každý rok se na start postavily rovnou dva týmy běžců z eD. A jak je již tradicí, opět atakovaly první příčky.

Dvanáct odvážných si v neděli 11. září zaběhlo závod 6 × 6, tedy šest běžců po šesti kilometrech. Ve velké konkurenci 76 týmů se umístili na skvělém čtvrtém a čtrnáctém místě. Áčkový tým ambiciózních běžců si 36kilometrovou trasu střihl v čase 2 hodiny 52 minut a bral tak symbolickou bramborovou medaili. Béčkový tým pohodářů stejnou trasu dokončil za parádní 3 hodiny a 13 minut. Gratulujeme!

Šimon Churý, marketingový ředitel eD system
„Vzhledem k tomu, že máme v našich řadách mnoho sportovních nadšenců, podporujeme v eD sportovní aktivity dlouhodobě. Již řadu let se takto angažujeme například v běžeckém lyžování, konkrétně jsme partnery běžkařského eD system Silvini teamu. Letos jsme se nově stali partnery také Ostrava City Marathonu, který patří k oblíbeným závodům našich kolegů. Ze spolupráce máme velkou radost, jelikož takto můžeme přispívat k podpoře sportovních aktivit v regionu.“