Nová generace přichází. Procesory Intel Core 13 jsou tady!

430

Generace přelomového výkonu? Seznamte se s dlouho očekávanou novinkou z dílny Intel. Nová řada desktopových procesorů Intel Core 13. generace je na světě. A opět přináší naprosto novou úroveň výkonnosti. Pro hraní her, tvorbu obsahu i produktivitu.

Co konkrétně nová třináctka nabízí? Začněme tím nejzásadnějším. Zvýšený počet jader v kombinaci s hybridní architekturou nabídne optimalizaci výkonu, šířka pásma až 16 linek PCIe 5.00 a paměť DDR5 s rychlostí 5600 MT/s přinesou rychlejší výpočetní výkon.

Ať už pracujete, streamujete, hrajete nebo tvoříte, se sadou nástrojů pro ladění a přetaktování můžete zvýšit výkon svého zařízení. Vylepšená grafická karta vám navíc umožní si vše vychutnat až na čtyřech 4K displejích současně a poradí si i s 8K60 HDR videem. Podpora čipových sad Intel®700 a zpětná kompatibilita se sadami 600 pak umožní přístup ke všem funkcím potřebným pro zpracování jakékoli úlohy. Vaše produktivitě už tak nebude stát v cestě vůbec nic.

A to je jen zlomek toho, co pro vás Intel v nové generaci procesorů připravil… Tušíte správně. Intel® Core™ 13. generace otevírají cestu k budoucnosti ve výkonu a síle.

To nejdůležitější z nové generace:
► až 24 jader fungujících na hybridní architektuře Intel,
► šířka pásma až 16 linek PCIe 5.00,
paměť DDR5 s rychlostí 5600 MT/s,
vylepšená grafická karta Intel® UHD Graphics s argitekturou Xe
► komplexní podpora pokročilého ladění a přetaktování,
► řada technologií zrychlující výkon systému.

Dynamická platforma

Procesory třinácté generace jsou nabité nejnovějšími technologiemi, které zrychlují výkon systému. 16 linek PCIe 5.0 zdvojnásobuje propustnost vstupů a výstupů, což má za následek rychlejší výpočetní výkon. Paměť DDR5 přináší rychlost až 5600 MT/s, vysokou šířku pásma a celkově vyšší produktivitu. Zároveň procesory pokračují i s podporou pamětí DDR4 se 3200 MT/s.

Komplexní podpora pokročilého ladění a přetaktování (včetně nástrojů Intel® Extreme Tuning Utility, Intel® Extreme Memory Profile a Intel® Dynamic Memory Boost) zajistí inteligentní přetaktování výkonu prakticky na vyžádání. Zpětná kompatibilita s čipovými sadami 600 a 700 pak nabídne flexibilitu při upgradu bez kompromisů – ve výkonu i funkcích. Jak noví, tak i zkušení overclockeři tak mohou ze svých odemčených procesorů získat více.

Výkon na nové úrovni

Nová generace s sebou přináší přelomový výkon jádra. Procesory v sobě ukrývají až 24 jader se 32 vlákny. Konkrétně se jedná až o 8 výkonných a 16 úsporných jader. Díky zvýšení počtu jader procesory i nadále využívají hybridní architekturu Intel, která optimalizuje výkon. Ten je navíc podpořen celou řadou technologií ze stáje značky.

Díky technologii Intel® Thermal Velocity Boost jsou výkonná jádra schopna dosáhnout frekvence 5,8 GHz. Výkon vláken je navíc posílen technologií Intel® Turbo Boost Max 3.0, která identifikuje nejvýkonnější z výkonných jader.

Efektivnější zpracování větších datových sad pak zajišťují další „E“ jádra zvýšením Intel® Smart Cache.

Těšit se můžete také na větší mezipaměť. Oproti předchozí generaci došlo k navýšení mezipaměti P-jádra i E-jádra L2. Což znamená jediné – méně času stráveného nad přehazováním dat mezi mezipamětí a pamětí, více času na práci a zábavu.

Nechte se pohltit vylepšenou grafikou i připojením

Zážitky, které podpoří vaši kreativitu a soustředění? Ať už se oddáváte hraní, tvorbě nebo jste pohlceni prací, nové procesory vás podrží.

Vylepšené grafické karty Intel® UHD Graphics poháněné architekturou Xe poskytují vysoce kvalitní vizuální výstup pro až 8K60 HDR videa a až čtyři 4K60 displeje současně. Vychutnejte si účinné potlačení šumu a profesionální zvuk díky technologii Intel® Gaussian & Neural Accelerator 3.0 (Intel® GNA).  

Abyste si mohli tyto prvotřídní smyslové zážitky užít, nezapomněl Intel ani na připojení. Procesory tak vybavil nejlepším kabelovým i bezdrátovým připojením ve své třídě. Díky technologii Intel® Killer™ Wi-Fi 6/6E, která inteligentně řídí internetový provoz, tak zůstanete připojeni opravdu vždy.


Oficiální prodej nové generace začne 20. října 2022 v 15:00 hod.


Více informací k nové generaci Intel poskytne produktový manažer:
Jan Ptáček: +420 602 953 215 | jptacek@edsystem.cz