Eko okénko: Dicota, prémiová kvalita šetrná k životnímu prostředí

136

Každou minutu se na světě prodá přes jeden milion PET lahví. K recyklaci se jich však dostane méně než čtrnáct procent a zbytek končí na skládkách, ve spalovnách či oceánech.

Právě na tuto problematiku se zaměřila společnost Dicota a rozhodla se pro změnu. Od roku 2010 zrecyklovala téměř čtyři miliony PET lahví, z nichž vyrobila přes 450 tisíc ekologicky šetrných batohů, tašek a pouzder na notebooky prémiové kvality s doživotní zárukou.

Dicota patří mezi společnosti, pro které je udržitelnost a ohleduplnost k životnímu prostředí na prvním místě. Pod svým mottem Dnešní činy utvářejí zítřejší svět uvedla již v roce 2010 na trh svou první kolekci tvořenou z materiálu rPET, tedy recyklovaných PET lahví, která se setkala s úspěchem u více než 200 tisíc zákazníků z 60 zemí světa.

Aktuálně je 95 procent portfolia značky tvořeno z recyklovaných plastů. Na výrobu každého zavazadla z udržitelných kolekcí Eco Base, Eco Go, Eco Motion, Eco Move, Eco Pro, Eco Scale a Eco Select je použito minimálně třináct PET lahví, které by jinak zamořovaly životní prostředí.

Více informací vám poskytne produktová manažerka:
Petra Kafoňková | +420 602 708 521 | pkafonkova@edsystem.cz