Představení týmu Canon

249

Žít a pracovat pro společné dobro – to je filozofie Kyosei, kterou již 85 let zastává japonská společnost Canon. Přestože většina z nás zná tohoto technologického giganta především jako výrobce digitálních fotoaparátů, zrcadlovek a tiskáren, v jeho DNA se skrývá mnohem více. Prostřednictvím zpracování obrazu je odhodlán pomáhat lidem posouvat hranice možností.

Přes tři tisíce patentů a desítky oceněných výrobků nejsou jedinými úspěchy, které na svém kontě společnost má. Firemní postupy a cíle navíc dlouhodobě sjednocuje s Cíli udržitelného rozvoje OSN a za úsilí v boji za udržitelnost získala již po šesté zlatou pečeť The EcoVadis Gold Award. Ta je udělována společnostem, jež se v této oblasti řadí mezi nejlepší tři procenta. Ať už mluvíme o odpovědné výrobě, využívání recyklovaných materiálů, snižování uhlíkové stopy nebo renovaci tonerových kazet, Canon na udržitelný rozvoj myslí v každém detailu. Je průkopníkem, který mění svět obrazové techniky.

V eD o portfolio značky čítající téměř tisíc produktů pečuje pětičlenný Canon tým. A za své snahy pravidelně získává ocenění. Posledním byl například titul Distributor s největším obratem v Česku a na Slovensku za rok 2021.


O portfolio Canon v eD pečují

Martin Židek, produktový manažer CZ

Jako produktový manažer se starám o portfolio značky teprve krátce. Značku jsem přebral začátkem letošního roku, avšak o to s větší vervou jsem se pustil do této výzvy. Pomyslnou štafetu přebírám v parádně zaběhnutém čase, protože za rok 2021 eD přebralo dvě ocenění, a to Distributor s největším obratem a Nejlepší distributor periferií pro oba trhy. Musím říct, že v našem československém týmu jsou skvělý kolegové, se kterými je radost o značku pečovat. Pokud bych měl říct něco o sobě, tak svůj volný čas nejraději trávím s rodinou a malou dcerkou. Když zbude nějaký čas navíc, rád si taky zasportuji nebo zahraji počítačové hry.


Marián Kuzmiak, produktový manažer CZ a SK

V rámci portfólia značky mám na starosť spoločne s kolegom Slavom konkrétne foto produkty, o ktoré sa starám už od roku 2010. Pozícia značky je famózna, všeobecne je vnímaná vo foto segmente dlhodobo ako jednička na trhu. Pokiaľ chce zákazník TOP kvalitu, tak jedine Canon. Za celú dobu spolupráce sa nám podarilo získať mnoho úspechov, či už práve v tomto segmente ako napr. Canon foto distribútor, alebo naposledy sme získali ocenenie za rok 2021 najväčšieho distribútora Canon pre CZ/SK, čo je parádny úspech už piatym rokom. Ja pracujem v eD od roku 2009, čo už je nejaký ten piatok, odvtedy celý čas sa venujem práve foto zariadením a príslušenstvom. Vo voľnom čase pravidelne bicyklujem a pracujem v záhrade, za chvíľku budem sadiť paradajky a uhorky.


Lucia Takáčová, produktová manažérka SK

Canon som prevzala na starosť približne pred 3 rokmi. Spolu s kolegami sa staráme o komplet portfólio od nákupu až takmer po predaj. V mojej kompetencii je portfólio tlačiarní a príslušenstva k nim a pôsobím ako primárny kontakt pre zákazníkov na webe. Veľmi si pochvaľujem spoluprácu so zástupcami značky, dobre si rozumieme po pracovnej, ale aj po súkromnej stránke. Dlhodobá história v eD robí zo značky jedného z najsilnejších hráčov a keď sa povie tlačiareň, väčšina ľudí si vybaví práve Canon. V eD pracujem už 6 rokov a za tu dobu som prešla viacerými pozíciami, zakotvila som ako spokojný produkťak na tlačiarne viacerých značiek. Keď mám voľno rada hrávam volejbal, turistikujem, čítam knihy alebo trávim čas s priateľmi


Slavomír Medveď, produktový manažér SK

So značkou sa stretávam už viac ako 19 rokov. Najskôr z viacerých pozícií u samotného výrobca a teraz už štvrtým rokom v eD. Ja osobne mám na starosť segment foto a video, ale aj tlačiarne. Myslím si, že produkty Canon naozaj nie je potrebné podrobne predstavovať nakoľko patria medzi najpredávanejšie na trhu. Portfólio je veľmi široké a svoj produkt si v ňom nájde skutočne každý zákazník. Rád by som vypichol hlavne tlačiarne a multifunkcie radu PIXMA G s tankovou tlačou a tým pádom mimoriadne nízkymi prevádzkovými nákladmi. Canon predstavuje v portfóliu eD dlhoročnú stálicu s vyše 20 ročnou históriou. Tomu zodpovedá aj množstvo ocenení ktoré sme získali. Pravidelne sa stávame ocenenými za najväčší obrat v Čechách a na Slovensku a samozrejme aj mnohé ďalšie ocenenia v rámci produktových skupín. Vo voľnom čase sa babrem v záhrade a keď sa dá šliapem do pedálov ako divý.


Jana Baierová, marketingový specialista

Marketing značky mám na starost již téměř dva roky. Když se řekne Canon, vybavím si kvalitní, moderní produkty, a přitom za rozumnou cenu, přičemž si vybere opravdu každý. Ať už velké nebo malé firmy tak i domácí uživatelé. Musím ocenit péči značky, která dbá na skvělý záruční i pozáruční servis. Z pohledu marketingu je naše spolupráce skvělá, při plánování kampaní se kreativitě a fantazii meze nekladou. Před nástupem do eD jsem se plně věnovala B2C marketingu na pozici Area manažera, které se věnuji už v menším rozsahu i v současnosti. Tato práce obnáší přípravu promoakcí a ochutnávek v marketech a na jiných místech a také další promo aktivity. Ve svém volném čase se věnuji hlavně své 4leté dcerce. Pokud někde zrovna nesportujeme, lítáme po světě a poznáváme všechny krásy světa, protože pro cestování mám zápal.


Canon tým doporučuje:

► Canon i-SENSYS LBP236dw, tiskárna

Tisk rychle a bezpečně: Černobílá laserová tiskárna je ideální řešení pro střední nebo větší firmy, a to díky vysoké rychlosti tisku 38 stran za minutu s maximálním rozlišením 1200 × 1200 DPI. Navíc ji chrání zabezpečení Secure Print, které zabraňuje tisku dokumentů až do doby zadání osobního PIN kódu na ovládacím panelu. Tiskárna podporuje také služby tisku skrze aplikace Canon PRINT Business.

Tiskněte o sto šest: Obsluha tiskárny je rychlá a snadná díky přehlednému pětiřádkovému LCD displeji s podsvícením. Samozřejmostí je oboustranný tisk. Pro připojení nebudete potřebovat kabel, díky rozhraní WiFi můžete tisknout přímo z mobilního telefonu nebo tabletu. I přesto, že tiskárna v sobě ukrývá mnoho funkcí, má nízkou spotřebu energie a šetří čas.


► Canon imagePROGRAF TM-200, velkoformátová tiskárna

Kvalitní a odolný velkoformátový tisk: Velkoformátová tiskárna 24″/A1 pro vysoce kvalitní tisk CAD, GIS a plakátů s nízkou spotřebou inkoustu. Pigmentové inkousty LUCIA-TD jsou ve všech barvách voděodolné a přinášejí možnost tisku ostrých malých textů nebo přesných tenkých čar bez rozpíjení, a to i na ekonomicky výhodná tisková média. Dokumenty tak budou mimořádně ostré a s živými barvami. Model jde bezdrátově připojit k síti, díky čemuž jej můžete umístit kamkoli.

Snadné ovládání a všestranný software: Barevný dotykový ovládací panel a tiskový ovladač s češtinou pomohou k rychlému zaučení nováčků do světa velkoformátového tisku. S kapacitou zásobníku až 300 mililitrů se můžete bez problémů pustit i do větších projektů. Samozřejmostí je softwarová podpora v podobě produktů Direct Print & Share, PosterArtist Lite, PosterArtist web (https://posterartist.canon), Free Layout Plus a dalších.