eD fond pomoci: Příspěvek na auto pro Verunku

95

eD fond pomoci opět pomáhá. V lednu jsme se částkou 15 tisíc korun rozhodli podpořit Verunku Strakošovou z Ostravy, která trpí genetickým postižením alternující hemiplegií.

Verunka je šestnáctiletá slečna z Ostravy, která trpí vzácným a nevyléčitelným genetickým postižením s názvem alternující hemiplegie, které způsobuje náhlé ochrnutí celého těla a nesprávný vývoj mozku. Verunčin mozek se zastavil na úrovni pětiletého dítěte a její maminka se o ni stará od narození sama.

V roce 2021 se v eD fondu pomoci podařilo nasbírat celých 50 tisíc korun, proto jsme společně s našimi kolegy hledali projekty, které bychom mohli podpořit. Příběh Verunky Strakošové nám přiblížila kolegyně Tereza Chrapková a my jsme se rozhodli jej podpořit částkou 15 tisíc korun. Peníze rodina využije na nákup automobilu, který Verunčině mamince usnadní převoz do nemocnice při náhlém ochrnutí a dalších potížích.

V průběhu ledna za námi Verunka s maminkou přijely na ostravskou pobočku eD system, kde si příspěvek osobně převzaly. Více informací o sbírce pro Verunku najdete také na: donio.cz/PomozteVeronice

Pomáháme rádi. ♡ Projekty, do kterých jsme se v rámci společenské odpovědnosti zapojili najdete na edecko.cz/spolecne-zodpovedne.