Tři důvody, proč jsou zařízení NAS stále oblíbenější

142

Popularita síťových úložišť NAS (Network Attached Storage) neustále roste. Inteligentní úložná zařízení si našla své místo v srdcích řady domácností i malých firem, a to nejen pro dostatek nabízeného prostoru, ale také pro snadnou správu, možnost vzdáleného přístupu či doplňkové služby.

Zjistěte, jaké jsou hlavní důvody proč se NAS těší takové oblibě a proč zákazníci nejčastěji sahají po zařízení z portfolia tchajwanského výrobce Synology. Přinášíme pohled jak ze strany uživatele, tak ze strany prodejce.

1. All-in-one server jako cenově efektivní řešení

NAS už dávno nejsou jen úložiště připojená přes ethernetovou síť. Moderní systémy NAS v současnosti vykonávají funkce, které v minulosti příslušely pouze dedikovaným serverům. Za příznivou cenu tak zákazník získá zařízení, které kromě ukládání a sdílení souborů dokáže poskytovat i služby doménového řadiče, mailového serveru, zajišťuje pokročilé řešení zálohování, virtualizaci, kamerový systém a mnoho dalších funkcí. Díky tomu jedinec či společnost ušetří náklady hned dvakrát – jednou při pořizování zařízení a podruhé náklady na správu, neboť správa jednoho systému je zpravidla méně časově a finančně náročná.

2. Spolehlivost a servisní infrastruktura

Synology NAS se dlouhodobě vyznačují vysokou spolehlivostí a nízkou poruchovostí. A i v případě poruchy nabízí Synology, díky úzké spolupráci se svými partnery, nadstandardní servis. Na vybrané modely (typicky série Plus, pevné disky a vybrané SSD disky) je prostřednictvím služby „Expresní výměna“ poskytována rozšířená záruka. Díky této zcela bezplatné službě je v případě poruchy doba vyřízení reklamace zkrácena na 3-5 pracovních dní. Zákazníci s vyššími nároky mohou zakoupit balíček Next-Business Day (NBD), který zaručuje ještě rychlejší vyřízení reklamace, zpravidla jeden pracovní den.

3. Podpora

Synology na českém a slovenském trhu disponuje odborníky, kteří zákazníky a partnery provedou celým procesem nákupu zařízení Synology NAS. Vyhledávání a návrh správného řešení, zapůjčení testovací jednotky na měsíc zdarma, registrace projektu a slevy na projekt nebo podpora partnerů při prezentaci řešení přímo u zákazníka – pětičlenný tým Synology pro Českou republiku a Slovensko je připraven vám pomoci. Partnery čeká také zajímavý partnerský program spojený se školeními a certifikacemi. Tým Synology můžete kontaktovat e-mailem na adrese czsk_sales@synology.com.