Chytré Android TV METZ. Zažijte pestrost multimediálního obsahu

660

Když se řekne televize, málokomu se vybaví mezi značkami Metz. Přitom je to škoda. Metz jsou sice méně známé, na trhu smart televizí však nabízí zajímavý poměr smart funkcí, kvality a ceny.

Jak je ve stručnosti představit? Jsou designové, chytré, poskytují vyváženost techniky i ceny a díky pestrosti aplikací a funkcí nabízí mnohem víc než jen sledování televize. Pro někoho může být přesvědčivým argumentem i fakt, že jde o německou značku, za níž stojí 80leté technologické zkušenosti.

Abychom si mohli chytré televize Metz představit trošku blíže a být v parametrech konkrétnější, vybrali jsme si dva modely – 55MUC7000Z a 55MUC8500Z

Design

Jak název napovídá, jde o 55palcové kousky (čili úhlopříčku 139 cm), které díky svému bezrámovému designu využívají svých rozměrů maximálně. Perfektně tak zapadají do interiéru, jsou elegantní a minimalistické.

Obraz

Když bychom měli jít po dojmech, obraz je ostrý s vysokými kontrasty, realistický s přirozenými barvami. Za tím stojí kombinace technických parametrů:

  • rozlišení displeje 4K UHD (3840 × 2160 pixelů)
  • plošné LED podsvícení
  • výkonný procesor s modulem pro kvalitu obrazu Chameleon Extreme 2.0
  • režim Pure HDR 10, podpora všech běžných formátů HDR

Hráči i fanoušci sportovních přenosů navíc ocení výkonné komponenty televizorů, které zabraňují zpomalování, zpoždění a zamrznutí obrazu.

Zvuk

Metz přináší nejen zážitky ze sledování, ale i poslechu. Ať už se bude dívat na celovečerní film, živý přenos z koncertu nebo sportovní událost, můžete očekávat realistický a prostorový 3D zážitek pro uši. Postarají se o to technologie Wonder Audio, Dolby Digital Plus a také:

  • DTS StudioSound (u modelu 55MUC7000Z)
  • Dolby Atmos a DTS TruSurround  (u modelu 55MUC8500Z)

Srdce Androida a chytrý mozek

Oba modely mají operační systém Android 10 zajišťující přístup na YouTube, Netflix, HBO GO, Apple TV, Prime video či Disney+. Využívat můžete i pro náš kraj specifičtější aplikace jako Voyo, Skylink Live TV či Kodi (u modelu 55MUC8500Z navíc i O2 TV a Steam Link). To přináší nepřeberné množství a pestrost zábavy. Každý si tak zobrazovaný obsah přizpůsobí vlastní chuti, náladě i potřebám.

Inteligentní technologie se navíc učí. Analyzuje, co její uživatel sleduje, díky čemuž dokáže poznat preference diváka a doporučovat další filmy, seriály a pořady, u kterých předpokládá, že se budou jejímu uživateli líbit.

Metz smart TV ale nejsou jen o klasickém sledování. Nechybí samozřejmě možnost přenášet obsah z počítače či chytrého telefonu, streamovat, hrát online hry, poslouchat Spotify a užívat si další aplikace z Google Play, které přináší řadu jiných možností využití.

Obavy z toho, jak vše člověk v zařízení najde, nejsou na místě. Design menu je uživatelsky přívětivý přehledný a intuitivní. Krom toho modely podporují Google Assistant, takže je lze ovládat hlasem. Každý tak najde a spustí, co zrovna potřebuje během pár sekund.

Další možnosti propojení

Nadšenci do smart domácnosti ocení možnost propojení s více než 1 000 zařízeními od více než 100 různých značek. Herní nadšenci bez problémů připojí svou konzoli k televizi přes HDMI kabel (k dispozici 3 HDMI porty). Filmoví fajnšmekři si sestaví domácí kino díky digitálnímu optickému výstupu. Další běžný obsah přetáhnou dva USB porty.

A aby vše běželo jako po drátkách, je předpokladem stabilní a rychlé internetové připojení. Ani to však není pro modely Metz překážka, stačí jen napojit LAN kabel.

Metz smart TV s Androidem jsou zkrátka připraveny na nepřeberné množství zábavy.

Android TV Metz si můžete blíže prohlédnout také na YouTube kanále společnosti.