Fujitsu LIFEBOOK A3510: Poctivý pracant z Japonska

428

Fujitsu LIFEBOOK A3510 je notebook z řady ALLROUND alias všestranný či univerzální model. Díky svým parametrům se hodí jak do domácností, tak i do kanceláří na běžné pracovní úlohy.

Japonská značka Fujitsu je známá především jako výrobce spolehlivých počítačů a serverů, určených především pro business. Platí to i pro tenhle model – můžete si do něj dokoupit nové disky nebo paměti, disponuje obrovskou paletou různých portů a dodává se s Windows 10Pro. Ale i v případě, že si jej pořídíte domů, můžete si být jistí, že nešlápnete vedle.

Elegantní na pohled, silný v jádru

Šasi je vyrobeno ve velmi jednoduchém designu z tvrzeného plastu s příjemnou texturou. Velmi šikovnou vychytávkou je podsouvání víka displeje za tělo notebooku při otevření – spodní část se přizvedne, což nakloní klávesnici do ergonomičtější pozice a zlepší se přísun vzduchu k chlazení.

Displej je převzatý od modelů z vyšších cenových kategorií a je opravdu neošizený – úhlopříčka 15,6“ s rozlišením Full HD (1920 x 1080 pixelů), typu IPS s poměrem stran 16:9 a antireflexním (matným) povrchem. V domácnosti oceníte pestré živé barvy a rychlé přechody například při koukání na oblíbený film, v kanceláři zase ostré hrany a jemnou grafiku při práci v různých aplikacích.

Vybírat můžete ze dvou procesorů i3 nebo i5, velmi rychlé moderní disky s rozhraním M.2 PCIe NVMe s velkorysou kapacitou 512 GB zajištují skutečně hodně místa pro vaši práci, fotky, filmy, hudbu a další obsah. Operační paměť 8 GB nebo 16 GB se postará o velmi svižný chod notebooku a integrovaná grafika Intel UHD vám umožní vyvést až 4K obraz na externí monitor.

Velmi široká paleta portů – to je další věc, kterou se tento praktický pomocník může pyšnit. LIFEBOOK A3510 nabízí tři USB 3.2 (typ A, z toho jeden s funkcí always-on), jeden USB-C 3.2 Gen2, grafický výstup HDMI 2.0 v plné velikosti, síťový RJ-45 konektor (LAN).

Zvukový výstup je řešen kombinovaným 3,5 mm jackem, k dispozici je samozřejmě i čtečka paměťových karet, bezdrátová technologie Wi-Fi 5 /ac a Bluetooth 5.0. V rámečku displeje nechybí ani vestavěná webkamera a mikrofon.

Přizpůsobí se vašemu tempu

Čím se tento model ale skutečně liší od konkurence je jeho jednoduchá rozšiřitelnost. Potřebujete rozšířit paměť? Přes víko jednoduše přidáte druhý modul. Rádi byste mechaniku DVD? Lze nechat domontovat přímo do těla notebooku. A stejně tak lze nechat přidat ještě druhý disk.


LIFEBOOK A3510 značka Fujitsu představila také v rámci své přednášky a produktové ukázky na podzimní konferenci eD WORLD online.

Více informací o produktech Fujitsu poskytne produktový manažer:
Milan Bezstarosti: mbezstarosti@edsystem.cz | +420 597 444 343