Očima produkťáka: Nejtenčí notebook Lenovo pro práci odkudkoli

225

Cestujete často? Jste zvyklí pracovat v různých zákoutích hotelů, restaurací či dopravních prostředků? Možná, že již delší dobu sázíte na notebooky typu 2 v 1, kterých je na trhu již celá řada. Ovšem ten nejtenčí získáte od Lenova.

Řeč je o novém ThinkPad X1 Titanium Yoga první generace, který se objevil na trhu letos na jaře. Konvertibilní notebook vám bude lehkým parťákem na cestách, rádcem na poradách i bezpečným uchovatelem dat. To vše navíc v oku lahodícím designu.

Nový model prémiové řady se může pochlubit výjimečně lehkým šasi s titanovým krytem. Při tloušťce něco málo přes 11 milimetrů nabídne 13,5palcový displej s rozlišením 2K, podporou Lenovo Precision Pen a technologií Dolby Vision™. Jeho lehkost a kompaktnost přitom nepřichází na úkor výkonu – notebook funguje na platformě Intel Evo, která je skvělou kombinací výkonu, odezvy, výdrže baterie a ohromujícího zobrazení.

Bezpečný strážce vašich dat

U pracovních notebooků je kladen čím dál tím vyšší nárok na jejich odolnost vůči krádeži dat. Díky bezpečnostnímu portfoliu ThinkShield od Lenova a inovativní umělé inteligenci tento nárok bezpochyby splňuje i model X1 Titanium Yoga. Technologie šifrující data Trusted Platform Module zabraňuje hackování a skrze integrovanou čtečku otisků prstů se senzorem Match-on-Chip nebo infračervenou kameru vám notebook nabídne také biometrickou ochranu, která s sebou přináší i další uživatelské výhody. Pokud se například rozhodnete od ThinkPadu vzdálit, detekce přítomnosti člověka zařízení automaticky uzamkne. Po vašem návratu se můžete opět pohodlně bez dotyku přihlásit, a to i z režimu spánku.

Pracujte v režimu, který vám vyhovuje

Díky 360stupňovému pantu tohoto jedinečného mobilního zařízení můžete pracovat v jakémkoli režimu se snadným přechodem. Pro efektivní práci lze využít klasickou polohu notebooku v tradičním rozložení klávesnice a obrazovky. Pokud se chystáte prezentovat či se oddat multimediální zábavě, pohodlné sledování v optimálním sklonu displeje zajistí režim stojánku. Poloha stan pak přináší stabilitu a komfort pro dotykové ovládání. Otočíte-li displej o plných 360stupňů, můžete ThinkPad vážící jen něco málo přes kilo využít jako klasický tablet. Ten vám navíc ve srovnání s většinou konvertibilních notebooků, díky tenké konstrukci a poměru stran 3 : 2, padne přesně do ruky.

Pro překonání všech nástrah

Notebooky ThinkPad jsou testovány dle 12 armádních norem a prochází četnými kontrolami kvality. Ty zajišťují funkčnost produktů i v extrémních podmínkách. Nemusíte tak mít strach z poškození po polití, pádu či vystavení extrémním teplotám. Můžete se spolehnout, že ThinkPad X1 Titanium Yoga zvládne všechny překážky, které mu postavíte do cesty. Od arktické divočiny přes pouštní písečné bouře, od stavu beztíže až po nelítostnou gravitaci.

Pokud hledáte notebook, který vám bude dělat společníka během pracovních cest, a zároveň nechcete slevit z požadavku na velikost displeje, bude pro vás první generace Titanium Yoga tou pravou volbou. Je odolný vůči všem nástrahám, nabídne solidní výdrž baterie, to vše navíc v tenké a lehké konstrukci. Především pak bude strážcem vašich dat s tou nejvyšší možnou ochranou.


5 klíčových vlastností podle Andreje Gavury

  1. Lehké šasi s titanovým krytem
  2. Konvertibilní konstrukce 2 v 1
  3. Splňuje 12 armádních norem
  4. Vysoce kvalitní ochrana dat
  5. 2K dotykový displej s podporou Lenovo Precision Pen