Dejte elektronice druhý život. Díky iFixit

75

Proč zbytečně vyhazovat starší elektroniku a utrácet za novou, když může ještě pěkně dále sloužit? S opravami pomohou produkty značky iFixit, kterou zákazníci eD najdou nově v eD SHOPu.

„Produkty zaujmou určitě každého, kdo má trošku šikovné ruce. S iFixit totiž lze opravit třeba starší iMac, vyměnit prasklý displej či dosluhující baterii ve smartphonu. Není třeba se tak zbavovat dobrého zařízení, které léta skvěle sloužilo,“ uvedl produktový manažer Daniel Sojka, který má v eD značku na starost.

Co iFixit nabízí?

Šroubováky, bity, pinzety, otevírací nástroje na smartphony i další elektroniku, montážní svorky, magnetické podložky, sady na výměnu baterií i celé sady nářadí.


iFixit nejsou jen produkty, ale i praktické manuály

Značkana svém webu ifixit.com aktuálně sdílí přes 75 tisíc návodů, jak opravit například tablety, mobily, foťáky, laptopy, desktopy nebo herní konzole. Příručku může vytvořit kdokoli, a zároveň mohou lidé upravovat a opravovat ty již zveřejněné, aby byly byly co nejpřesnější a nejaktuálnější.

Příběh iFixit
Společnost iFixit založili v roce 2003 Luke Soules a Kyle Wiens na koleji v Cal Poly, San Luis Obispo. Vše začalo, když se pokusili opravit starý iBook. Bez instrukcí začali tak, jak to dělá každý – těžkou cestou. A po vrtání, bádání, rozbitých dílech a ztracených šroubech jej konečně opravili!
Když se pokoušeli opravit jiná zařízení, měli problém najít díly, pokyny i správné nástroje. Nakoupili tedy rozbité počítače na eBay a rozebrali je na díly. Poté prodávali díly sami a vytvořili návody pro zařízení, která opravili, jelikož snadno použitelné pokyny pro opravy dosud neexistovaly. A to je štvalo.
Návody zveřejnili online a zdarma a ukázalo se, že byly užitečné mnoha dalším lidem, a dokonce i dětem. Od New Yorku přes Aljašku, Tibet až po Faerské ostrovy lidé používali jejich průvodce k opravě, šetřili peníze, udržovali například své iMacy při životě a dělali to úplně sami.


Daniel Sojka, produktový manažer v eD system

Více informací o produktech iFixit poskytne produktový manažer eD:
Daniel Sojka
+420 728 058 487
dsojka@edsystem.cz