Eko okénko: Monitory Philips pro zelenější zítřek

75

Monitor tvoří nedílnou součást nejen každé kancelářské sestavy, ale mnohdy i té domácí. Při takovém počtu využívaných zařízení se proto nelze divit, že se téma udržitelnosti dotýká také segmentu displejů.

Společnost MMD Monitors & Displays, do jejíhož portfolia patří značka Philips, nebere ekologii na lehkou váhu a při výrobě svých produktů kombinuje inovace s udržitelným rozvojem.

Monitory šetrné k životnímu prostředí

Maximální energetická účinnost, plně recyklovatelné obaly, dodržování mezinárodních norem v oblasti ekologie. To jsou jen některé z předností produktové řady ekologických monitorů Philips, jejíž vlajkovou lodí je energeticky úsporný monitor Philips 272B1G/00.

Kromě běžných funkcí, jakými jsou IPS technologie, Flicker-Free či filtr modrého světla, je tento 27palcový LCD monitor vybaven řadou funkcí snižujících dopad na životní prostředí. Mezi ně patří energetická účinnost Energy Star 8.0, vypínač Zero Power Switch pro úplné přerušení napájení, LightSenzor přizpůsobující jas okolnímu světlu nebo PowerSenzor pro snížení výkonu v případě, že se před monitorem nikdo nenachází.

Díky speciálnímu podsvícení lze navíc dosáhnout až 40procentní úspory energie a nízká hmotnost i tenké provedení monitoru snižují náklady na dopravu. Pomyslnou třešničkou na dortu je ekologicky šetrný design bez olova a rtuti, 85procentní podíl recyklovaných plastů a 100procentně recyklovatelný obal.

Více o ekologických funkcích monitoru najdete také na oficiálních stránkách značky Philips.

Společně pro lepší budoucnost

Prostřednictvím nadace Philips Foundation společnost podporuje ročně desítky ekologických i charitativních projektů a rovněž se zavázala k plnění vybraných cílů udržitelného rozvoje stanovených Organizací spojených národů. Možnost podílet se na aktivitách s pozitivním dopadem na životní prostředí však Philips dává i svým zákazníkům.

Ve spolupráci s neziskovou společností Forest Nation věnuje část zisku z prodeje každého zeleného monitoru na výsadbu stromů v oblastech postižených odlesňováním a průmyslovým zemědělstvím. V rámci této spolupráce bylo ve světě vysazeno již více než 26 tisíc stromů.

Zapojte se i vy

Při nákupu ekologického monitoru Philips 272B1G/00 u eD system nyní obdržíte kompletní set tzv. tree kit pro pěstování borovice pinie v kelímku z biologicky rozložitelných materiálů. Za každý tree kit vysadí Forest Nation 10 stromů v Tanzanii. Monitor zakoupíte na eD SHOPu. S fotografiemi rostoucích semínek se pak nezapomeňte pochlubit na stránkách www.forestnation.com.


Dokovací monitory Philips

V portfoliu značky Philip najdete také dokovací monitory, které přispívají k omezení spotřeby elektrické energie i nákupů zbytečných nabíječek a kabelů. Jediný USB-C port totiž poskytne vašemu notebooku, nebo chytrým zařízením napájení o výkonu až 90 W.

Více informací i pravidelné výhodné nabídky naleznete na eD SHOPu.


Všechny informace k produktům značky Philips vám poskytne produktový manažer:

Karel Káňa (kkana@edsystem.cz, +420 724 222 023)