eD DaaS: Pronájem hardwaru jako služby

433

Pořídit si auto na operativní leasing? V dnešní době naprosto běžná věc. Pronajmout si notebook či tiskárnu jako službu a ušetřit tak vstupní náklady na vybavení kanceláře, realizaci nových projektů či technického zázemí pro váš růst? Ano, i to je možné. Seznamte se s eD DaaS, novou službou eD system. Ta přináší unikátní příležitost pronájmu vybraného IT zařízení koncovým zákazníkům a otevírá nové obchodní příležitosti pro naše partnery. A to jak ze strany prodejců, tak ze strany IT výrobců.

Neustále hledáme cesty, jak vyjít vstříc našim partnerům a pomoci jim v rozvoji byznysu. Nedávno jsme proto představili službu eD DaaS (Device as a Service), která přináší novou formu pronájmu IT techniky nabízející produkty, jako jsou notebooky, tiskárny, spotřební materiál a další. Služba propojuje celý distribuční řetězec, od zákazníka přes jednotlivé prodejce až po světové IT značky. A jak celý ekosystém služby probíhá?

Vše začíná u koncového zákazníka

Počáteční investice do vybavení IT technikou bývají finančně velmi náročné a mohou výrazně ovlivnit počáteční cash-flow firem. Nasnadě je proto jednoduchá otázka, neexistuje snadnější způsob, jak vybavit kancelář bez vysokých nákladů?

eD nyní přichází s jednoznačnou odpovědí, eD DaaS. Díky nové službě již zákazníci nemusí investovat velké sumy, ale jednoduše si mohou zařízení pronajmout za fixní měsíční částku zahrnující pojištění, servis i technickou podporu.

eD DaaS tak koncovým zákazníkům přináší:

  • nižší náklady na pořízení IT vybavení
  • vylepšení cash flow
  • bezpečnost, stabilitu
  • flexibilitu
  • profesionální servis, podporu, odbornost
  • pojištění

Nové možnosti pro prodejce

Klíčovým článkem eD DaaS jsou prodejci. Ti tvoří pomyslný most, díky kterému společně můžeme službu nabídnout a zajistit tak zákazníkovi nové možnosti. Prodejci využijí své odbornosti, nabídnou poradenství, zprostředkují pronájem a následně mohou zajistit odborný servis. Jednoduše a bez starostí.

V rámci služby eD DaaS totiž ani prodejce nemusí vynaložit náklady na pořízení pronajímaného zařízení. Vše je zajištěno ze strany eD, a to včetně nabídky produktů z našeho portfolia, smluvního ošetření i procesu financování. Partneři zapojení do projektu získají oproti své konkurenci značnou výhodu, která jim otevírá možnosti pro obsloužení nového segmentu klientů, využití potenciálu následných dodávek služeb, navíc s provizí pro prodejce.

Jakou konkrétní přidanou hodnotu tak eD DaaS přináší našim klientům?

  • konkurenční výhodu
  • novou službu v nabídce
  • komplexně připravené řešení
  • nový finanční příjem
  • rozšíření segmentu zákazníků
  • možnost up-selling/cross-selling
  • flexibilitu
  • stabilitu a důvěryhodnost

Prověření partneři

Nabídku eD DaaS v Česku smluvně i procesně zajišťuje eD ve spolupráci se společností PEAC finance, která se specializuje na komplexní finanční řešení řady oblastí, včetně oblasti byznys a IT service. Zároveň probíhá výběr partnera pro připravované spuštění služby na Slovensku.

Součástí komplexního řešení je také pojištění základních rizik pro ochranu využívaného IT zařízení u renomované pojišťovací společnosti Kooperativa. Ve standardní měsíční platbě za pronájem tak zákazníci navíc získávají i aktivní pojistnou ochranu.

Přidaná hodnota pro všechny zapojené strany

„Při vývoji služby jsme se inspirovali v západních zemích, kde je pronájem IT zařízení zajetým standardem. Firmy využívají možnosti pronájmu ve snaze ušetřit vstupní náklady a získat balíček služeb. Na našem trhu však tato služba chyběla. Jsme moc rádi, že můžeme být jedním z prvních distributorů, který ji nabídne,“ vysvětlil myšlenku vzniku eD DaaS Tomáš Jungmann, obchodní ředitel eD system.Souběžně s eD DaaS navíc dochází ke spuštění eD SaaS. Jedná se o obdobnou službu, jen se zaměřením na pronájem softwaru,“ přiblížil druhou novinku ze stáje eD, kterou společně s ředitelem nákupu Janem Novákem poprvé představili na konferenci eD PROFI online.

Závěrem Tomáš Jungmann vyzdvihl největší pozitivum obou služeb a sice, že se v nich snoubí přidaná hodnota pro všechny zapojené strany. Pro koncového zákazníka, který se vyhne nákladným počátečním investicím, pro prodejce, jež službu nabídne a získá tak konkurenční výhodu, i pro zapojené IT značky, které tímto upevní svou pozici na trhu a podpoří svůj brand.

Fungování služby eD DaaS v kostce



Modelové ukázky pronájmu

Nabídka služby DaaS zahrnuje řadu vybraných produktů z našeho eD portfolia. Níže najdete modelové ukázky spolupráce u některých z nabízených produktů.

Vše o službě eD DaaS získáte na stránce edecko.cz/DaaS nebo u svého obchodního manažera.