eD webinář: Lenovo – Po čem firmy touží?

56

Víte, po čem firmy touží? Na tuto otázku odpovídali v rámci eD webináře vysílaného 12. května 2021 zástupci společnosti Lenovo, Jaroslav Rakušan a Rudolf Šída. Posluchači se mohli dozvědět, jaké produkty nabízet firemním zákazníkům, jak je to s aktuální dostupností produktů nebo jak vypadá výhled na další měsíce. Nechyběly ani ukázky novinek z portfolia Lenovo.

Jaroslav Rakušan úvodem zmínil, jak globální nedostatek čipů, LCD displejů, grafických karet a omezená letecká doprava ovlivňují nedostupnost celé řady produktů. Diváky však ujistil, že i přes tento celosvětový výpadek je řada zařízení z kategorií notebooků, stolních počítačů či monitorů dostupná.

Představil také trend, kam se budou světové firmy aktuálně ubírat a co mohou do budoucna uživatelé od zařízení očekávat. Zmínil především zájem o menší, skladnější, přenositelnější a lépe zabezpečené produkty. Tímto směrem zaměří své produkty i Lenovo, konkrétně se bude jednat o zvětšování pracovní plochy u notebooků na poměr 16:10, ztenčování rámečku displeje, vylepšení audiovizuálních vstupů i výstupů, podporu konektivity pro 5G síť a důraz na bezpečnost.

Na jeho prezentaci navázal kolega Rudolf Šída, který svou část webináře věnoval pracovním stanicím Lenovo Think řady P. Účastníkům vysvětlil, k čemu Lenovo Workstation slouží, čím se liší od konvenčních počítačů a pro kterou skupinu uživatelů jsou určeny.

Pracovní stanice, jak zástupce značky uvedl, nabízí to nejlepší z hlediska výkonu, výdrže a pohodlí. Používají se všude tam, kde je zapotřebí náročný software, výpočty či nepřetržitý provoz. Vyjmenoval charakteristické vlastnosti zařízení, mezi něž patří výkon zabezpečený top komponenty, spolehlivost a možnost výměny jednotlivých komponent za chodu, použití průlomových inovací nebo také nabízené prémiové služby. Dalším znakem odlišující pracovní stanice Lenovo je schopnost modifikace zařízení. Pomocí softwarového nástroje Lenovo Performance Tuner lze jednoduše zjistit a nastavit dle potřeby vytížení jednotlivých komponent v reálném čase, což ocení především nároční uživatelé.

Zástupce značky zároveň porovnal cenu versus hodnotu, kdy při nákladnější počáteční investici můžeme od pracovní stanice očekávat delší životní cyklus a vyšší výkon, který jde ruku v ruce s vyšší produktivitou práce. Prezentaci zakončil rychlým přehledem nabízených pracovních stanic a pozváním na webovou stránku eD https://lenovo-workstations.cz, kde se návštěvníci mohou dovědět více o jednotlivých produktech.

Andrej Gavura, zástupce za eD system, na úplný závěr představil aktuální eD promoakce, které mohou zákazníci při nákupu produktů Lenovo u eD system využít.

Program webináře (60 minut):

  • úvodní slovo za eD system
  • prezentace zástupců společnosti Lenovo
  • otázky a odpovědi
  • on-line kvíz o ceny