eD webinář: Aktuální novinky a trendy HP v tisku pro firemní i domácí uživatele

61

Pro všechny diváky, kteří si rádi prohlubují své IT znalosti, byl na středeční dopoledne 5. května 2021 připraven další z eD webinářů. Zástupci společnosti HP Inc., Robert Šárik a Miroslav Drahoš, na něm představili novinky ze stáje značky, konkrétně novou řadu HP LaserJet Enterprise 400 a službu HP Instant Ink.

Úvodního slova webináře se ujal Robert Šárik. Ten svou prezentaci zaměřil především na novou průlomovou službu, kterou bude značka HP v nejbližší době uvádět na náš trh. Jedná se o nový způsob předplaceného tisku s názvem HP Instant Ink, vhodný pro domácnosti a malé kanceláře. Proč zvolit službu HP Instant Ink, jak funguje a jaké jsou podmínky jejího využití, Robert Šárik detailněji rozvedl v následujících minutách webináře.

Z výhod vyzdvihl především:

  • zajištění bezstarostného a levného tisku,
  • doručení spotřebního materiálu s předstihem,
  • nižší pořizovací náklady na vybrané tiskárny,
  • ušetření až 70 % nákladů u inkoustu a 50 % u tonneru.

Z hlavních podmínek pro využití této služby uvedl například nutnost používání originálního spotřebního materiálu a stálé připojení k wifi síti.

Podrobněji představil i různé varianty, jak se lze do programu HP Instant Ink zapojit. Od nákupu tiskárny přes registraci po výběr odpovídajícího tiskového plánu.

Zmínil i další výhody plynoucí z registrace služby, a to:

  • prodloužení záruky o 1 rok při aktivaci služby HP+,
  • možnost kdykoliv změnit tiskový plán nebo od služby úplně odstoupit,
  • převod nevytištěných stránek do dalšího měsíce,
  • přehled o využití plánu a spotřebě stránek, hladiny inkoustu/toneru atd. přes portál HP Instant Ink a další.

Posluchače rovněž seznámil s typy tiskáren, jež jsou v programu zahrnuty, podle jakého označení v názvu je poznáme a jak jsou krabice s produkty označeny. V závěru jeho bloku nechyběly ani odpovědi na dotazy.

Pomyslnou štafetu v prezentaci posléze převzal jeho kolega Miroslav Drahoš, který se věnoval nové řadě HP LaserJet Enterprise 400. Zmínil celou řadu charakteristických znaků typických pro produktovou řadu – od malých rozměrů, vysokou kvalitu a spolehlivost přes výhodnou cenu a nízké servisní náklady až po vysokou míru zabezpečení. Řadě HP LaserJet Enterprise 400 byly přidány i další funkce, které byly dříve typické pouze pro vyšší modely tiskáren, jako například možnost skenování na Cloud či tisk z Cloudu přímo na zařízení přes aplikaci.

Řeč přišla i na A3 zařízení z řady HP LaserJet M400 (Quartz 1.1), které se vyznačují především vyšším zabezpečením, novými funkcemi, větší pamětí a nárůstem rychlosti tisku i celkového výkonu.

V závěru své prezentace stručně zmínil možnosti účtování tisku, kdy lze pro méně než 10 zařízení využít již předinstalované HP řešení a přes naimportovaný seznam uživatelů s přiděleným PINem získat přehledný report o počtu vytištěných stran jednotlivých uživatelů. Prezentaci zakončil přehledem promoakcí na HP tiskárny.

Program webináře (60 minut):

  • úvodní slovo za eD system
  • prezentace zástupců společnosti HP
  • otázky a odpovědi
  • on-line kvíz o ceny