eD webinář: Originální software Microsoft a souhrn produktových novinek

58

Produktové novinky ze světa softwaru a nástrahy používání neoriginálního softwaru, to byla hlavní témata webináře společnosti Microsoft, který proběhl poslední dubnovou středu 28. 4. 2021.

Aneta Filipová, zástupkyně značky Microsoft, představila účastníkům webináře produktové novinky, aktuální promoakce nebo také marketingovou kampaň s názvem „Postavte se výzvám“. Uvedla hned dvě novinky, které mohou uživatelé v letošním roce očekávat, a to klasickou krabicovou verzi Office 2021 a verzi pro speciální scénáře Office LTSC. Rovněž upozornila, že k 31. 12. 2021 bude ukončen prodej všech nových licencí v nejvíce využívaném a nejdostupnějším multilicenčním programu OPEN (OLP), přičemž zakoupená SA (Software Assurance) budou platná po celou dobu předplaceného období. Posluchačům obratem sdělila, jakými produkty mohou tyto končící multilicence nahradit.

V další části webináře se posluchači dozvěděli, jaké aktualizace mohou v průběhu roku 2021 očekávat. U Windows 10 budou mimo klasických měsíčních bezpečnostních aktualizací dostupné i dva větší pololetní updaty. Jarní update by měl obsahovat pouze menší opravy a bezpečnostní vylepšení (např. podporu více kamer pro Windows Hello). Větší, podzimní update s sebou přinese i zlepšení řady funkcí. V nabídce operačních systémů pak přibyla i jedna novinka, operační systém Azure Stack HCI.

V druhé polovině webináře prezentoval Armand Koten potencionální rizika a nevýhody nákupu pirátského nebo secondhand softwaru. Formou bannerů a PR článků se Microsoft snaží edukovat veřejnost a sdělit jí, proč je důležité mít ověřený, legální software nebo jak rozpoznat pirátský software. Více informací o této problematice je možné se dovědět také na stránkách Microsoftu – How to Tell. Sledující rovněž zjistili, že nejčastějším problémem neoriginálního softwaru je nefunkčnost klíče, několikátá aktivace klíče či dodání klíče z jiného licenčního modelu. Způsoby, jak lze tyto klíče ověřit a získat tak jistotu funkčního softwaru, prozradil Armand Koten na webináři.

Závěrem zástupci značky zopakovali adresu sdíleného disku aka.ms/partnerOD, kde mohou uživatelé najít další potřebné informace a marketingové materiály s otevřenými daty.  

Program webináře (60 minut):

  • úvodní slovo za eD system
  • prezentace zástupců společnosti Microsoft
  • otázky a odpovědi
  • on-line kvíz o ceny