eD webinář: Logitech videokonference pro jakýkoliv prostor

67

Středeční dopoledne 31. března 2021 patřilo webináři značky Logitech. Radek Hadraba, zástupce společnosti pro obchod v České a Slovenské republice, představil řešení v oblasti videokonferencí, která Logitech nabízí jednotlivcům i větším skupinám. Na technické dotazy v průběhu webináře odpovídal v rámci chatu jeho kolega Jan Kufner.

Úvod webináře byl věnován portfoliu Logitech. Největší produktovou část tvoří skupina zahrnující myši, klávesnice a prezentéry, následovaná gamingovým příslušenstvím. Prozatím okrajově jsou v nabídce také produkty pro hudbu, domácí kamery či dálkové ovladače. Korporátní část portfolia značky se pak zaměřuje na zařízení pro videokonference, která Radek Hadraba podrobněji prezentoval v následujících 60 minutách webináře. Divákům přiblížil základní kritérium pro výběr optimálního produktu pro videokonference, kterým je počet účastníků. Podle toho pak zákazníci mohou zvolit zařízení Logitech MeetUp (do 6 osob), Rally Bar Mini (do 12 osob), Rally Bar (do 25 osob) nebo Rally Plus (do 45 osob). Všechna tato zařízení jsou vybavena kamerou se 4K rozlišením a dotykovým displejem s jednotným uživatelským prostředím. Zařízení pro střední a větší místnosti jsou navíc vybavena přídavnými mikrofony či sekundární kamerou. Pro střední místnosti Logitech nabízí dvě možné varianty:

  • zařízení s řídícím mini PC Intel NUC (popř. Lenovo, HP nebo Dell) s Windows 10 a dotykovým displejem Logitech Tab,
  • zařízení s již zabudovaným a zabezpečeným interním operačním systémem Android, bez nutnosti připojení kamery k samostatnému PC.

Kameru Rally Plus pro větší místnosti je aktuálně nutné připojit k PC s Windows 10. Brzy již ale bude možné nahradit mini PC jednotkou s Androidem, tzv. roommate s ovládáním pomocí softwaru Logitech Sync. Za zmínku stojí i certifikace zařízení pro platformy Google Meet, Microsoft Teams nebo Zoom Rooms. Jedná se o pokročilou formu spolupráce, která usnadňuje a zpříjemňuje obsluhu zařízení.

Při navrhování produktů se společnost Logitech snaží dbát nejen na design a funkčnost, ale především na standardizaci, jednotné uživatelské prostředí, dostupnost a škálovatelnost řešení a možnost flexibility při budování či změně systémů. Pokud by zákazníci měli zájem produkty Logitech naživo shlédnout či si vyzkoušet jejich funkčnost, nabízí značka možnost navštívit Logitech Experience Centrum na Václavském náměstí v Praze, kde jsou všechny produkty vystaveny a nainstalovány.

Program webináře (60 minut):

  • úvodní slovo za eD system
  • prezentace zástupce společnosti Logitech
  • otázky a odpovědi
  • on-line kvíz o zajímavé ceny