eD group má inovační líheň

219

Pomáhají s digitalizací, automatizací, efektivitou. Jsou mladé, nadějné a hledí do budoucnosti. Řeč je o projektech Nextera, mWork365, LiveSale a Flou. Všechny jsou součástí skupiny eD group a všechny nyní patří pod v listopadu vzniklý TechnologyHub – inkubátor digitálních projektů s potenciálem.

Proč k dlouholetým, tradičním značkám patřícím pod ekosystém eD group přibývá tolik nových, často startupových firem? Kvůli symbióze. „Cílem je nejenom projekty posunout a uplatnit je samostatně na trhu, ale využívat i synergií směrem dovnitř a u zákazníků skupiny eD. Jedná se zpravidla o chytré digitální nástroje, které každá firma ke svému růstu potřebuje a které různými způsoby dopomáhají ke zvýšení konkurenceschopnosti v současném rychle se měnícím světě,“ vysvětlil Martin Krkoška, jeden ze zakladatelů TechnologyHubu.

Nápad na vznik takzvaného inkubátoru inovací s ním rozvinul jeho kolega z agentury PRIA Jan Podzimek, řídící partner eD group Martin Štrupl a majitel eD group Hynek Tyl. Právě poslední jmenovaný stál před lety u vzniku aplikace mWork365, následoval zrod Nextery a v roce 2020 doplnil řady eD group o komunikační platformu LiveSale.

Časem se tak ekosystém rozrůstal o další rozvíjející se firmy, a rozrůstat se má i nadále. „Vznik TechnologyHubu je jen vyústěním delší snahy konsolidovat podobné projekty pod jednu střechu. Chceme, aby týmy těchto firem měly dostatek času a prostoru na produkt a jeho vývoj, TechnologyHub jim dodá zbytek – pomůžeme s rozvojem partnerství a obchodních vztahů, marketingem, právními záležitostmi či náborem lidí,“ přirovnal Martin Krkoška Hub k servisní firmě. Jeho úkolem je vytipovávat firmy s potenciálem a zvažovat jejich produktové i technologické propojení s těmi současnými.

TechnologyHub míří do čtyř oblastí – zákazníci, finance, lidé a procesy. Pro každou chtějí mít jeho zakladatelé řešení, chytrý nástroj. Další má do inovační líhně přibýt ještě v roce 2021. Tentokrát půjde o zralejší firmu z oblasti lidských zdrojů. Do tří let by měl inkubátor pojmout až osm firem.

I malý tým dokáže velké věci
17 odborníků
60 miliard obratu a 3 000 zaměstnanců má největší zákazník TechnologyHubu
0 % informačních systémů, 100% cloud


Projekty pod TechnologyHubem

mWork365

Mobilní aplikace pro plánování a řízení práce servisních techniků, kteří pracují v terénu. Cloudové řešení usnadňuje celý proces zakázky od jejího naplánování až po dokončení a potvrzení elektronickým podpisem.

Komu pomáhá?

Firmám s více techniky či řemeslníky a všem, kteří potřebují plánovat práci servisních pracovníků a současně kontrolovat plnění jejich úkolů, aniž by se s nimi museli osobně setkat.

www.mwork365.com

Nextera

Firmy většinou vůbec netuší, co se reálně na jejich strojích děje. Nextera proto vyvinula vlastní IoT (Internet of Things, česky Internet věcí) měřicí systém. Osazuje jím výrobní stroje, měří různé fyzikální veličiny a práci obsluhy strojů. Spolu s managementem pak navrhuje zlepšení vedoucí k úsporám nebo zvýšení efektivity.

Komu pomáhá?

Zejména výrobním firmám, které mají strojový park. Mezi její zákazníky patří především společnosti z oblasti polygrafie, plastikářství či strojírenství a částečně řeší i software pro logistiku, skladové hospodářství a bezpapírovou výrobu.

www.sensorx.cz

LiveSale

Komunikační platforma, která provozovatelům e-shopů a webů přináší vyšší konverze než běžné chatovací nástroje. Operátor může se zákazníkem přes sdílenou obrazovku procházet web a lépe mu tak pomoci s tím, co potřebuje. Nástroj LiveSale využívá třeba Dell, Datart, Intel nebo Orange.sk.

Komu pomáhá?

Firmám, které mají call centrum a potřebují jej zefektivnit. V oblasti IT usnadní komunikaci středním či větším e-shopům i těm největším e-commerce hráčům.

www.livesale.cz

Flou

Inteligentní informační systém, který na jednom místě sdružuje všechny zakázky, nabídky, objednávky a faktury. Postará se také o zasílání upomínek k platbám, pohlídá splatnost nebo digitálně podepíše předávací protokol. Přístup kdykoli a kdekoli, z počítače, mobilu i tabletu, je zajištěn díky cloudu.

Komu pomáhá?

Především řemeslníkům, servisním technikům a menším podnikatelům, zajímavý může být i o pro menší kamenné prodejny. Flou je zkrátka pro kohokoli, kdo potřebuje vyřešit kompletní pracovní proces zakázky od začátku do konce.

www.flou.cz