Moduleta je stavebnice pro celou rodinu

267

Představte si splynutí tří prvků. Paletového designu, jednoduchosti, kterou dala světu Ikea, a variant možností, které nabízí stavebnice lego. Právě sečtením těchto veličin vznikla Moduleta. Český modulární nábytek, který nově mohou zákazníci pořídit v eD.

Paletový nábytek v posledních letech zažívá boom. Z palet se vyrábí postele, sedačky, stoly. Kdo doposud zatoužil ozvláštnit si takovými kousky svůj domov, stál před dvěma možnostmi. Koupit hotový produkt nebo sehnat palety a pustit se do díla. Vždyť inspirace i návodů typu udělej si sám je na internetu požehnaně. Druhá možnost nicméně obnáší nepříjemný střet s realitou.

„Je hodně lidí, co si koupí palety a chtějí si z nich udělat nábytek. Pokud ale chcete vyrobit něco pěkného, musíte být opravdu šikovný kutil,“ vysvětluje autor Modulety Vít Halška. Um není jediné kritérium, potřeba je i dostatek času, nářadí a prostoru.

Ze své severomoravské dílny tak nyní nabízí třetí možnost. Nábytek, který vypadá jako z palet, tvoří jej však tři stavební prvky – dřevěné kostky, desky a závitové tyče. Moduleta je zkrátka zlatá střední cesta pro tvořivé duše, které chtějí stavět a přiložit ruku k dílu, avšak bez strachu z neuspokojivého výsledku a nepořádku.

Nabídka je pestrá. Pro exteriér i interiér. Moduleta není jen o sedačkách či konferenčních a jídelních stolech. Možností je více. Zelené stěny, vinotéky, botníky, stojany na kola i lyže, pelíšky pro psa. Problémem nejsou ani modulární ploty nebo dřevěné zástěny. Vše v systému stavebnice.

Právě díky unikátnímu konceptu Moduletu neomezuje velikost palet. Nábytek se zkrátka přizpůsobí prostoru. Kutilové a kreativní duše navíc mohou jít ještě dál, objednat si materiál a vymýšlet nové, vlastní produkty. Limitem je, krom statiky a estetiky, jen fantazie.


Více na www.moduleta.cz


Rozhovor s autorem Modulety Vítem Halškou

Vít Halška
Pochází ze Suchých Lazců na Opavsku, kde má svou výrobní halu i firmu. V životě se snaží nestát na jednom místě, podepsán tak je nejen pod nábytkem Moduleta, ale i pod výrobní firmou Merkuro či cestovkou specializovanou na španělské Alicante a golfisty. Letos si plánuje, jako bývalý student scenáristiky a filmové tvorby, splnit další sen – dopsat knihu, pohádku ze světa, v němž místo lidí žijí golfové hole.

Co vás vedlo k vytvoření Modulety?

Na počátku byl neúspěch z roku 2018. Tehdy byl naším hlavním produktem ve firmě dřevěný špalík. V jednu chvíli nám jich zůstalo na skladě několik kamionů. Dva roky nato, na jaře 2020, nás virus přikoval k domovům. Měl jsem tak více času přemýšlet, co s nimi. Vzal jsem si kostku domů a jednoho večera ji stokrát v ruce obrátil, poté mi došlo, jak variabilní může být. Trvalo týdny, než jsem svému nápadu dal rozměr. V práci jsem skládal kostičky jako lego a kolegové na mě koukali jako na blázna. Naštěstí jsou to ale lidé, kteří umí navázat na mou vizi a dále ji rozvinout, což udělali.

Vít Halška, zakladatel Modulety, se svými dvěma syny, kteří otestovali koncept stavebnicového nábytku.

A výsledný koncept modulárního nábytku jste pak otestoval na svých synech?

Mám šestiletého a osmiletého syna. Mým cílem bylo, abychom vytvořili nábytek, který zvládnou postavit děti. Na podzim 2020 proto dostali kluci plánek na složení dvou psacích stolů, za půl hodinky měli hotovo.

V čem vidíte jedinečnost Modulety?

Moduleta je v prvé řadě stavebnice. Velká stavebnice. Je to vztah jednotlivých kvádrů, kostek a destiček, kterým jsme dali řád. Jako každá stavebnice je Moduleta jednoduchá. Ne každý je totiž zkušený kutil, aby si dokázal vyrobit nábytek z palet sám. Můžete si samozřejmě koupit již hotový paletový nábytek, Moduletu ale skládá celá rodina. Výsledkem je dílo, na které můžete být hrdí. Je totiž vaše.