Jak vytvořit chytrou domácnost? S Fibaro je to hračka

384

Kompletní a bezdrátové SmartHome řešení, díky kterému bude váš dům či byt plnit vaše přání. To přináší značka Fibaro – novinka v eD SHOPu.

Ovládejte chytře vytápění, osvětlení, žaluzie, motorizované závěsy i multimédia. Mějte přehled nad otevřenými okny i dveřmi. Neobávejte se požáru, vyplavení ani vloupání. Všechny zmíněné úkony řeší bezdrátový automatizační systém Fibaro, se kterým vytvoříte chytrý domov bez nutnosti komplikovaných zásahů do stávající elektroinstalace. 

Jak vypadá chytrý dům?

Je ráno, čas vstát z postele. Váš dům rozevírá rolety a probouzí vás denním světlem. Zapíná se rádio, z nějž zní váš oblíbený playlist nebo ranní zprávy. A když šlápnete na podlahu, příjemně hřeje, jelikož se před malou chvílí zapnulo podlahové vytápění.

Po snídaní opouštíte domov. Ten rázem rozpoznává, že ustál pohyb a nikdo v domě není, systém vám doporučuje zapnout alarm nebo upozorňuje, že zůstalo pootevřené některé okno či dveře.

Senzor oken a dveří Fibaro FGDW-002-1

Domácnost se zároveň přepíná do úsporného módu – snižuje vytápění na minimum a vypínají se všechny (ve vaši přítomnosti) nepotřebné spotřebiče a zásuvky. Věta „asi jsem nechala zapnutou žehličku“ vás tak již nerozhodí. A kdyby se v domě přece jen objevil nějaký zdroj ohně či dýmu, upozornění včas pošle kouřový senzor.

Kouřový senzor Fibaro FGSD-002

Zvoní zvonek, ale nikdo není doma? Nevadí. Podívejte se díky mobilní aplikaci, kdo stojí přede dveřmi, a pokud mu dostatečně důvěřujete, můžete jej i na dálku pustit dovnitř.

Jakmile se blížíte domů, domácnost se připravuje, aby vás uvítala s otevřenou náručí. Podle vašich GPS souřadnic zvýší teplotu vytápění a zapíná potřebné spotřebiče a světla. Za škaredého počasí navíc oceníte odemknutí brány pomocí mobilu, bez nutnosti vystupovat z auta.

Chytrý domov zpříjemní i další vaše aktivity. Zapněte scénář pro cvičení nebo sledování pohádky a spusťte tak kombinaci akcí, která v mžiku vytvoří ideální atmosféru. A když si večer potřebujete od filmu odskočit, senzor pohybu vám rozsvítí na chodbě na cestu.

Pohybový senzor Fibaro FGMS-001
Začněte s Fibaro Starter Kit

První krok pro chytrou domácnost

Jak začít s chytrou domácností? Co nakoupit pro chytrý dům jako první? Značka Fibaro nabízí základní balíček pro začátečníky, zvědavce i hobby trh. SmartHome Starter Kit obsahuje centrálu HCLite a základní prvky, s nimiž se naučíte fungování systému Fibaro, jak se prvky chovají a jak je lze používat v režimu přidružení.

Ve Fibaro Starter Kitu najdete:

  • Řídící jednotku Home Center Lite (HCL)
  • Detektor zaplavení
  • Pohybové čidlo
  • Detektor kouře
  • Senzor na okna dveře
  • Zásuvku s měřením spotřeby

Jak systém SmartHome Fibaro funguje?

FIBARO je bezdrátový a otevřený SmartHome systém, který komunikuje pomocí Z-Wave radiového signálu. Není tak potřeba sekat do zdí a tahat kabely. Svůj byt můžete vždy ovládat pomocí vypínačů na zdi, tak i z mobilní aplikace odkudkoliv na světě.


Pro více informací o produktech Fibaro kontaktujte produktového manažera značky:

Rostyslav Orlov
rorlov@edsystem.cz
+420 775 046 730