eD webinář: Asus komponenty – novinky a zajímavosti

101

Na prvním březnovém webináři, který jsme odvysílali ve středu 17. března, představila své široké portfolio z oblasti komponent společnost Asus. Ta je nejprodávanější značkou v segmentu herních monitorů na světě a posledních 10 let také číslem jedna v prodeji základních desek. V silném zastoupení prezentovalo hned pět spíkrů z řad značky – Jan Ondruš, Martin Vent, Martin Chudoba, Petr Přibyl a Jakub Křižánek.

Webinář zahájil Jan Ondruš, který má na pozici Channel sales leadera na starosti obchod pro Českou a Slovenskou republiku. Zmínil výhody Asus partnerského programu a další možnosti podpory v oblasti prodeje a marketingu.

Martin Vent, produktový manažer na základní desky, optické mechaniky, PC skříně a chytré hodinky, úvodem představil sérii TUF Gaming Ecosystem, která zahrnuje více než 150 produktů od společnosti Asus a jiných spolupracujících výrobců. Věnoval se stávající řadě základních desek, ale i očekávaným novinkám pro rok 2021. Upozornil na kompletní, u eD system nově zalistované, portfolio Tinker Board. Část své prezentace věnoval i deskám Asus CSM, PC skříním, optickým mechanikám nebo hodinkám ASUS VivoWatch, které jsou určeny především lidem zajímajícím se o svůj zdravotní stav a pyšní se výdrží až 28 dnů a lokalizací do češtiny. Neopomenul ani napájecí zdroje, chladiče či grafické karty.

Dalšími produktovými řadami provedl posluchače Martin Chudoba, produktový manažer pro mini PC, monitory a mini projektory. Prezentoval použití ProART, ZenScreen, herních a kancelářských monitorů a mini PC. Představil i očekávanou novinku – 43” herní monitor ROG Strix XG43UQ, který by měl být dostupný na přelomu dubna a května i u nás.

Petr Přibyl, produktový manažer pro wi-fi, servery a serverové základní desky, následně představil širokou nabídku wi-fi zařízení a jejich funkce, jako například VPN Fusion, doživotní antivirovou ochranu přímo v routeru AiProtection, správu pomocí mobilních aplikací nebo AiMesh technologii pro lepší pokrytí wi-fi signálem.

Jako poslední se ujal slova Jakub Křižánek, produktový manažer pro herní příslušenství a výbavu, který posluchače seznámil s designově i funkčně zajímavou nabídkou herních sluchátek, klávesnic, myší, podložek, webkamer a židlí.

Webinář oživily a příjemně doplnily i dvě praktické ukázky vybraných produktů vysílané z eD studia, konkrétně představení mini PC PN40 a routeru RT-AX82U.

Program webináře (60 minut):

  • úvodní slovo za eD system
  • prezentace zástupců společnosti Asus
  • praktické ukázky z eD studia
  • on-line kvíz o zajímavé ceny