eD je autorizovaným prodejcem YubiKey

117

eD se na podzim stalo autorizovaným partnerem značky YubiKey – bezpečnostních USB klíčů pro dvoufaktorové ověřování.

YubiKey je takzvaný bezpečnostní token čili fyzické zařízení, které nosí jeho majitel u sebe a umožní mu dotykem prstu přístup k různým IT systémům.

„Hlavní podmínkou dvou a vícefázového ověřování je, aby byla jednotlivá ověření nezávislá. To znamená, aby každá fáze ověření probíhala jinou komunikační cestou. Tou se rozumí například přihlášení pomocí hesla, které přijde uživateli na mobil jako SMS, nebo právě bezpečnostním tokenem,“ vysvětlil užitečnost těchto produktů manažer nákupu Jan Nábělek, který má v eD značku na starosti.

eD je zařadilo do svého portfolia v Česku, na Slovensku i v Polsku kvůli stále častějším a větším požadavkům na bezpečnost. „YubiKey se pravidelně umisťuje na prvních příčkách v nezávislých testech, a právě proto jsme společně s týmem rozhodli do nabídky eD SHOPu přidat tuto značku,“ doplnil Jan Nábělek.

Aktuální produkty v nabídce vynikají voděodolností a nabízí se i v mini velikostech. Momentálně nejoblíbenějšími modely u zákazníků jsou tokeny YubiKey 5 NFC.


Produkty značky YubiKey vyrábí společnost Yubico, která byla v roce 2007 založena ve Švédsku s cílem usnadnit a zajistit bezpečné přihlášení pro všechny. To se podařilo i díky spolupráci s předními internetovými společnostmi ze Silicon Valley. Dnes se tým firmy nachází v sedmi zemích a produkty YubiKey vyráběné ve Švédsku i USA získaly důvěru milionů uživatelů.

Více informací o produktech YubiKey poskytne manažer nákupu eD
Jan Nábělek
+420 597 444 327
jnabelek@edsystem.cz