Očima produkťáka: Mobilní pracovní stanice pro profesionály

176

ThinkPady řady P nejsou obyčejné noťasy. Jsou to pracovní stanice, které vás překvapí svým výkonem a spolehlivostí. Pocházejí ze stáje značky Lenovo, která je aktuálně jedním z lídrů na trhu pracovních stanic.

Mobilní pracovní stanice ThinkPad P nabízejí širokou škálu řešení, ze kterých si vybere jak student architektury či konstruktér, tak pokročilý programátor nebo tvůrce nejnáročnějších filmových produkcí. Pracovní stanice jako takové totiž představují řešení pro celou řadu vertikál od pokročilého inženýrství přes grafický design až po mediální tvorbu.

Překvapivý výkon (a to i na cestách)

Všechny stanice řady P mají několik shodných vlastností. Lenovo zde rozhodně nešetří výkonem, každý z modelů pohání nejnovější desátá generace procesorů Intel a grafické karty nVidia Quadro. Všechny mají operační paměti DDR4, které jsou momentálně to nejlepší, co můžete mít. Naprostá většina modelů je pak vybavena NVMe SSD disky, které jsou podstatně výkonnější než klasické SSD.

„Jedná se o nejmenší a nejlehčí pracovní stanice od Lenova.“

Společnými vlastnostmi řady P jsou minimální rozměry, nízká váha a dlouhá výdrž baterie. Například u ThinkPadu P15s uvádí výrobce hmotnost pouhých 1,75 kilogramu a výdrž baterie až patnáct hodin. U extrémně výkonných modelů se vyšší váze a rozměrům vyhnout nedá, i zde ale produkty váží a měří jen tolik, kolik musí. Pracovní stanice, které jsou zaměřené na cestování a mobilitu, pak mají parametry ultrabooku. Například model ThinkPad P43s a jeho mladší verze P14s disponují vahou jen 1,47 kilogramu a tloušťkou 17,9 milimetrů. Jedná se o nejmenší a nejlehčí mobilní pracovní stanice od Lenova.

Tenká. lehká a flexibilní. I taková může být vaše pracovní stanice ThinkPad řady P. Některé modely váží pouze 1,47 kg.

Zařízení, které se vám přizpůsobí

Pokud padne řeč na konkrétní komponenty řady P, liší se podle kategorií. A i každá kategorie má pak spoustu různých specifikací. Výběrem výkonu procesoru a grafiky ale nekončíme.

Potřebujete 4K dotykový displej? Dejme ho tam!

Potřebujete k práci 4K dotykový displej? Dejme ho tam! Hodně cestujete a potřebujete vysokou výdrž baterie? Není problém, přidáme kapacitu! Výsledkem je, že si každý profesionál přizpůsobí svou stanici přesně podle svých požadavků a možností.

Modely, které jsou šité na míru specifickému oboru se pyšní certifikaci ISV od výrobců softwaru. Certifikace ISV potvrzuje kompatibilitu, spolehlivý a stabilní provoz jejich softwaru na vybraném modelu. Mnohé stanice tak mají certifikaci na programy jako Autodesk, AutoCAD, Inventor, Solidworks a mnoho dalších.

Lenovo dbá na bezpečnost dat svých uživatelů, a proto mají všechny modely řady P dedikovaný čip Trusted Platform Module, který pomáhá šifrovat data a aktivitu ve spolupráci se zabezpečovacími funkcemi Windows 10. Výše popsané je vlastně další úrovní zabezpečení, kterou je dobré mít. Z bezpečnostních důvodů má také hodně uživatelů zakrytou čočku kamery. Pracovní stanice mají zabudovaný fyzický kryt kamery ThinkShutter, který blokuje čočku a zajistí vaše absolutní soukromí.

Notebooky si poradí s prachem, pádem a odolají i polití.“

Většina profesionálů notebooky využívá ke komunikaci, proto jsou vybaveny audio komponenty od Dolby Atmos, duálním mikrofonem a kvalitní kamerou. Navíc prošly přísným testováním podle dvanácti armádních norem MIL-SPEC a garantují prvotřídní kvalitu a odolnost. Notebooky si poradí s prachem, pádem a odolají i polití.

Mobilní pracovní stanice řady P jsou číslem jedna pro mnoho profesionálů. Naposledy se Lenovo spojilo například s automobilovou značkou Aston Martin, kde už jinou značku notebooků a počítačů nenajdete.

Pět klíčových vlastností podle produktového manažera Dominika Rykaly

  • Bezprecedentní výkon
  • Nejnovější technologie
  • Kvalitní zpracování
  • Malá váha a rozměry
  • Mnoho modelů na výběr

Přehledné představení všech pracovních stanic Lenovo