Esyco Mobile: Informační systém v kapse obchodníka

284

Podstatnou náplní práce našich kolegů z obchodu jsou pravidelné schůzky s klienty. Jak na předchozích stránkách uvedl i náš obchodní ředitel Tomáš Jungmann, chceme, aby se obchodníci a zákazníci setkávali především osobně. I proto naši kolegové „obchoďáci“ najezdí každý rok tisíce kilometrů po celé zemi. Osobní setkání přináší nenahraditelnou zpětnou vazbu, na druhou stranu však klade vyšší požadavky na přípravu obchodníka.

Obchodní schůzka samozřejmě není jen tak nějaká zdvořilostní návštěva, při které se probere počasí, fotbal a plánovaná dovolená. Je třeba mít k dispozici připravena tvrdá data, aby obchodník mohl na místě vyhodnotit statistiky i obchodní potenciál a probrat tak se zákazníkem nejlepší cestu, jak rozvíjet společný byznys.

Zdrojem dat pro všechny naše kolegy z eD je iERP nástroj Esyco. Všestranný informační systém sdružující potřebná data, bez kterých se obchodník na žádné schůzce neobejde. Doposud bylo nutné pro údaje ze systému přistupovat skrze počítač, což na cestách mimo kancelář nebylo úplně pohodlné ani rychlé.

Proto se zrodila novinka v podobě speciální mobilní aplikace Esyco. Ta obchodníkům umožňuje přistupovat k datům zákazníků kdykoli a odkudkoli. Stačí mít po ruce mobilní telefon a internet. Na vývoji celého řešení se podílejí mimo jiné právě také kolegové z obchodu, a proto je nástroj vyladěn přesně podle jejich požadavků.

Díky mobilní aplikaci tak budou mít naši obchodníci více času na zákazníky a osobní setkávání. Ušetří hodiny v kanceláři strávené hledáním informací.

Na aplikaci stále pracujeme a do budoucna uvažujeme i nad jejím využitím pro naše produktové manažery, kteří by mohli v mobilu například potvrzovat ceny, což by přineslo další urychlení expedice zboží pro naše zákazníky.

Tímto bychom rádi poděkovali vývojářům aplikace za jejich podporu a inovativní technická řešení.

Vlastimil Bajer, obchodní manažer eD

Jak uvedl jeden z našich zkušených kolegů z obchodu Vlasta Bajer, aplikace opravdu ulehčuje život. „Při přípravě na schůzku snadno dohledám prodejní čísla včetně porovnání, mohu se podívat na statistiky a při cestě na místo mi appka napoví i přesnou adresu zákazníka. To vše bez toho, že bych musel zapínat počítač.“