eD v roli lídra na trhu tiskových řešení

538
eD system je lídrem na trhu tiskových řešení

Přestože by se mohlo zdát, že s příchodem digitalizace bude poptávka po tiskových řešeních klesat, není tomu tak. Dokumenty stále nejsou pouhou virtuální složkou v počítači, fotografie nepatří jen do digitálních rámečků a e-knihu i v dnešní době hravě trumfne zástup knih na vaší poličce. Ano, doba se digitalizuje. Lidé však stále tisknou. Proč i nadále preferujeme tištěné formáty před jejich digitální podobou? Tomu v eD na kloub nepřijdeme. Signál pro trh je však jednoznačný. Oblast tiskáren je pořád v kurzu. A my jsme lídrem v jejich prodeji!

Inkoustové i laserové tiskárny, 3D tiskárny, multifunkce, skenery, spotřební materiál a příslušenství. Dohromady více než tisícovka produktů. Tak vypadá na první pohled nabídka tiskových řešení na našem eD SHOPu. Pokud se ji rozhodnete poznat blíže, narazíte na značky jako HP Inc., Canon, Epson, OKI, Xerox, Brother a další světové výrobce. Segment tiskáren v eD je rozmanitý. Pečuje o něj tým dvanácti produktových manažerů a specialistů v čele s manažerem skupiny nákupu periferií Tomášem Frimmelem.

Tomáš Frimmel, manažer skupiny nákupu

„Portfolio tiskových řešení v eD zahrnuje desítky světových značek a tisíce produktů. S týmem pečujeme nejen o tiskárny, plotry nebo multifunkce, ale také o spotřební materiál a řadu příslušenství. V poslední době rozšiřujeme portfolio o další novinky na trhu, například 3D tiskárny. I přes digitalizaci se svět tisku stále vyvíjí a značky pravidelně přicházejí s inovacemi,“ přiblížil nejen sortiment eD, ale také vývoj na trhu s printovými produkty Tomáš Frimmel.

Lídr na trhu tiskových řešení

Co se oblasti periferií a především tiskových řešení týče, upevňuje si eD svou pozici lídra na trhu dlouhodobě. Důkazem je nejen produktová rozmanitost, ale také množství ocenění, které každoročně přebíráme od řady výrobců.

„V printingu se nám opravdu velmi daří. Potvrzují to nejen získaná ocenění, ale především výsledky prodejů.“

Právě v segmentu tiskových řešení jsme se letos, co se ocenění týče, mohli radovat z velmi plodného období. Největší distributor v Česku i na Slovensku společnosti Canon, Největší distributor značky Xerox, Najlepší distribútor roka OKI, Největší distributor produktů HP.

Rok 2019 byl pro tým Tomáše Frimmela mimořádně úspěšným. „V printingu se nám opravdu velmi daří. Potvrzují to nejen získaná ocenění, která vnímám jako třešničku na dortu a jistou verifikaci toho, že to tak je, ale především výsledky prodejů, které bedlivě sledujeme jak na bázi denní, tak v dlouhodobém horizontu,“ okomentoval povedený rok manažer skupiny nákupu.

Významné jubileum partnerství eD a HP jsme připomněli v jarním čísle magazínu eDéčko.

Dobrý tým, dobré výsledky

Jsou to především týmy jednotlivých značek, které stojí za těmito úspěchy. Osmičlenný produktový tým v Česku a čtyřčlenný na Slovensku fungují jako jeden. Společně s kvalitní podporou marketingových specialistů a kolegů z administrativy se jim daří dosahovat vysokých cílů, které si každoročně kladou. „Nemyslím si, že úspěchy takového charakteru může mít na svědomí jeden člověk. Určitě je vnímám jako kolektivní um, napříč celou skupinou eD. Je potřeba říci, že svou roli zde sehrává každý jeden článek, ať se jedná o lidi z nákupu, obchodu, administrativy, marketingu či manažery skupiny nákupu. Pouze dobrá souhra všech vede ke kýženým oceněním, kterých se nám společně daří dosahovat,“ vyzdvihl dobrou práci týmu Tomáš Frimmel.

Celkové tajemství úspěchu oblasti tiskových řešení v eD ale prozradit nehodlá. Jedním si je však jistý. Bez úspěšné kooperace celého týmu a kvalitních produktů v portfoliu eD by se jej dosahovalo jen těžko. „Přesný recept na získání ocenění neprozradím, ale jak jsem nastínil výše, úspěch je dle mého bezprostřední fází dlouhodobé dobré práce všech zúčastněných. Pokud k tomu přidáme široké portfolio nabízených produktů a vřelé vztahy se zákazníky, je na něj zaděláno velmi dobře. Nicméně je potřeba si uvědomit, že bezprostřední neznamená finální, proto bychom neměli usnout na vavřínech,“ uzavřel Tomáš.

Získaná ocenění:

Nejlepší distributor roku 2019 v Česku i na Slovensku

I letos se nám podařilo dosáhnout ceny nejvyšší. Ze všech distributorů bylo ve fiskálním roce 2019 eD jedničkou co do obratu, a to v součtu pro Českou a Slovenskou republiku. Hodnocené kategorie zahrnovaly oblast periferií, spotřebního materiálu a foto-video. Z rukou zástupců značky Canon ocenění převzali produktoví manažeři Petr Cenov a Slavomír Medveď.

Tým Canon Printing: Petr Cenov, Slavomír Medveď, Lucia Takáčová, Monika Matušková


HP Partner roku: Největší distributor roku 2019

Jubilejní desáté ocenění pro Největšího distributora roku převzal z rukou generální ředitelky HP Eriky Lindauerové přímo Hynek Tyl, hlavní akcionář eD system. Tento titul získáváme pravidelně již od roku 2010 a dosáhnutí jubilea znamená pro tým značky důležitý milník. Velká část zásluh na tomto ocenění patří manažerům nákupu Jiřímu Tešnarovi a Tomáši Frimmelovi, kteří se o značku HP dlouhodobě starají.

Tým HP Printing: Petr Tlučhoř, Bořivoj Palán, Radek Kozelský, Marian Csonka


Najlepší distribútor roka 2019

Hodnotné ocenění získalo eD za obrat v kompletním portfoliu tiskáren a spotřebního materiálu značky Xerox. Se značkou spolupracujeme již dlouhou řadu let a letos jsme opět mohli obhájit prvenství v segmentu Equipment a Supplies v Česku i na Slovensku. Plaketu s oceněním předala do rukou produktového manažera Martina Židka generální ředitelka Veronika Brázdilová.

Tým Xerox Printing: Martin Židek, Lucia Takáčová, Katarína Mišíková, Monika Vyhlídalová


Největší distributor za rok 2019 v Česku i na Slovensku

Každoroční ceremoniál Novoroční číše pořádaný značkou OKI letos týmu eD přinesl hned dva tituly. Ocenění pro nejlepšího distributora roku si odnesl slovenský eD OKI tým. Plaketu v Bratislavě přebral Daniel Žilinský, obchodní ředitel eD na Slovensku. Ocenění pro nejlepšího distributora hardwaru si pak převzali zástupci českého týmu. V Praze jej do rukou Martina Nevosada předali zástupci značky.

Tým OKI: Martin Nevosad, Michal Hrbek, Katarína Mišíková