LYNX: Představení značky a eD tým

1483

Společně s novým miléniem se začal psát i příběh značky LYNX. Její první stolní počítač se na trhu objevil právě roku 2000 a mezi uživateli se stal tak oblíbeným, že se značka během pár let stala špičkou na trhu. A co je na ní výjimečného?

Za produkty LYNX stojí zkušený tým lidí z IT trhu. Jejich specialitou jsou návrhy sestav na míru. Koncept tvorby produktů dle přání zákazníka si našel cestu do srdce nejednoho milovníka skládaných PC. I díky tomu se značka dostala na taková čísla, jako třeba 50 tisíc prodaných sestav v roce 2007. Jak se shodují sami členové týmu, v LYNXu dokáží vyrobit prakticky libovolný počítač. Ať už se jedná o profesionální herní sestavu nebo klasické stolní PC.

V ostravské pobočce zvládnou vyrobit až 120 sestav denně. Díky svému přístupu se značka pyšní řadou úspěchů. Od ocenění Výrobce počítačů roku 2015 přes titul Nejprodávanější značka stolních PC v Česku až po spolupráci s herním serverem Grunex nebo výrobu oficiálních sestav pro Mistrovství Slovenské republiky v e-sportu. A co víc, značka není pouhým specialistou na počítače. Vyrábí také kabeláže pro metalické a optické sítě nebo profesionální EET pokladny.

O portfolio LYNX se v eD starají:

Michal Útrata

manažer skupiny nákupu
t: +420 724 611 524 | e: mutrata@edsystem.cz

Se značkou LYNX jsem spjatý de facto celou svou pracovní kariéru. Již během své brigády na vysoké škole jsem v roce 2003 začínal s LYNXem pracovat – díky této značce jsem se zdokonalil v sestavování počítačů na míru. Mezi “mé první” PC patřil LYNX Challenger, určený pro tehdy největší české setkání počítačových hráčů, InvexCup. Přes pozice brigádníka, obchodníka a komunikaci se zákazníky SMB kanálu jsem se postupně dopracoval až na svou aktuální pozici –  vedoucího celého projektu LYNX. Tím jsem se stal roku 2008, kdy značka LYNX přešla kompletně pod eD system. Od té doby se nám podařilo dosáhnout čísel jako 50 000 prodaných PC v roce 2007 získat ocenění „Výrobce počítačů roku 2015“ od Channel Worldu, i navázat spolupráci se společností Grunex. Pokud se zrovna nevěnuji rozvoji značky, rád cestuji a sportuji – baví mě převážně turistika a lyžování. Občas si taky rád zahraju World of tanks.

Vlastimil Plesník

produktový manažer
t: +420 724 236 634 | e: vplesnik@edsystem.cz

„Do eD system jsem nastoupil před téměř 20 lety na pozici reklamačního technika. Součástí týmu LYNX jsem se stal v roce 2009, tedy se značkou pracuji již celých 11 let. Původně jsem měl na starosti výrobu a vše s ní spojené, posledních 8 let však funguji jako produktový manažer. Mezi můj denní chléb patří návrhy počítačových sestav, ať už na míru  pro konkrétní klienty nebo takzvaných počítačů na sklad. Na značce je výjimečné to, že kvalita výroby je na velmi vysoké úrovni, i to, že produkty se vyznačují nízkou poruchovostí a výborným poměrem cena/výkon. Co se volného času týče, dalo by se to shrnout třemi slovy. Rodina, rodina a rodina! A občas nějaké to cestování, filmy, hudba a rekreačně i sport.

Radek Denemark

produktový manažer
t: +420 724 011 587 | e: rdenemark@edsystem.cz

Celých 14 let, tak dlouho pracuji s LYNX. Má spolupráce se značkou začala ještě ve firmě BGS LEVI, a po integraci s eD system jsem u ní zůstal. Aktuálně mám na starost podporu partnerů při výběrových řízení na PC, pokladní systémy LYNX Conto a také telefonní infolinku pro naše koncové zákazníky. Mimo práci mám rád vše, co se točí kolem vody – jsem totiž narozen ve znamení ryb. Tedy rád rybařím, dělám akvaristiku a také si rád zaplavu.

Roman Antes

marketingový manažer senior
t: +420 724 611 533 | e: rantes@edsystem.cz

V eD pracuji přes dva roky, značku jsem dostal na starosti hned při nástupu a musím přiznat, že jsem si ji okamžitě zamiloval. Na starost mám kompletní marketing LYNX pro B2B i B2C segment, tedy jedná se o velmi rozmanitou škálu aktivit. Tím se značka maličko odlišuje od ostatních v našem portfoliu, jelikož u těch se staráme především o B2B segment. Mezi nejzajímavější aspekty mé práce patří například spolupráce s herním serverem Grunex, spolupráce s e-sportovým klubem Eclot nebo spolupráce na výrobě oficiální sestavy pro Mistrovství Slovenské republiky v e-sportu. Jako člověk, který mohl nahlédnout pod pokličku této značky musím vyzdvihnout to, že hlavním lákadlem značky je jednoznačně vyváženost a kvalita sestav. Tým LYNX dokáže i v pevně daném rozpočtu vymýšlet úžasné sestavy. Co se mého osobního života týče, do eD jsem se dostal po řadě zkušeností z oblasti péče o zákazníky, přímého prodeje, projektového manažera v reklamní agentuře nebo i vlastního podnikání. Svůj volný čas nejraději věnuji své rodině a přátelům. Rád taky čtu, hraju videohry nebo chodím na procházky.


Sestavy LYNX Grunex 2020

Nová řada pro nové herní zážitky

Postaveno na AMD

Všechny modely roku 2020 jsou postaveny na procesorech AMD Ryzen, a tak nová řada Grunex přináší především ohromující výkon. V sestavách naleznete nejnovější modely Ryzen 5 3600 nebo Ryzen 7 3700X.

Plné RGB podsvícení

Stylový design sestav podtrhuje ambientní LED osvětlení, které je plně RGB, uživatelsky nastavitelné a nabízí propojení s dalšími periferiemi. Pokud preferujete zařízení bez podsvícení, můžete si vybrat z modelů Grunex Black. Zvolte si svůj vlastní styl a užijte si hru naplno.

Tři modelové řady

Sestavy LYNX Grunex opět přináší skvěle nastavený poměr cena/výkon. Aby byl počítač ušitý na míru přesně vašim potřebám, můžete vybírat z modelových řad Gamer, Progamer a Ultragamer. Ty se od sebe navzájem liší například výkonem procesoru nebo druhem grafické karty.